SDC '12 verliest in resterende helft bij ATC '65

Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

Deze doordeweekse wedstrijd had 1 helft om het lijf. De vorige ontmoeting werd in de rust gestaakt doordat de trainer van ATC '65 in een kritische toestand in het ziekenhuis lag. De stand was toen 0-0.

Opstelling:
Doel: Bas
Achterhoede: Cas, Stijn, Niels en Tom
Middenveld: MIck D, Rick en Lars
Voorhoede: Mart, Stef en Teun
Wissels: Jannus, Rob (2e) en Kick
Geblesseerden: Jarrin (ziek), Chantrak (hamstring), Jesper(been), Daan (knie) en Mick P (knie).

SDC '12 kan de punten meer dan goed gebruiken, dus het zou, ondanks de kou een hete helft moeten worden. SDC '12 oogt gebrand en start fanatiek.
Echter na 5 minuten staat het scorebord al op 1-0 omdat de scheidsrechter de linksbuiten niet in buitenspelsituatie ziet staan. Deze kan vervolgens naar de achterlijn en de bal simpel op de inlopende spits kwijt.
SDC '12 pakt de bal relatief snel af en met een lange bal proberen ze Stef te bereiken die de bal zou moeten vasthouden. ATC '65 staat goed en heroverd de bal steeds weer om daarna met verzorgt combinatievoetbal de overkant te bereiken.
De scheidsrechter fluit warrig en niet consequent wat maakt dat de irritatie er bij de Denekampers insluipt.
In de 17e minuut maakt Mick een overtreding op een doorgebroken speler. Dit levert hem een gele kaart op. Stef uit hierover zijn ongenoegen en kan ook een gele kaart achter zijn naam zetten.
In deze wirwar wordt de vrije trap op de rechtsbuiten gelegd die, niet gezien door Tom, niet nadenkt en verwoestend uithaalt: 2-0.
Op dat moment loopt het geloof uit het elftal van SDC '12. Onderling wordt er gemopperd en velen verzaken hun taak. Het spel wordt rommelig en ATC '65 tikt er frivool op los.
In de 23e minuut leidt SDC '12 balverlies op het middenveld en de middenvelder passeert 4 man en schiet de bal onhoudbaar langs Bas: 3-0.
In de 26e minuut komt Jannus voor Teun. Tom schuift door naar de linksbuiten en Jannus staat linksback. Na ruim een half uur wordt Rob gewisseld voor Stijn die een ongelukkige helft speelde.
Nog 1x komt SDC '12 in de 16 van ATC '65. Mart neemt aan en wordt op de enkel geraakt. Een zuivere strafschop, waar de scheidsrechter weer iets anders in zag.
Omdat Cas even later de scheidsrechter ook bekritiseerde liep ook hij tegen een gele prent aan (37e minuut). Dat dit vaak niet de eigen concentratie ten goede komt werd in minuut 42 bevestigd, want Cas stond veel te ver van zijn directe tegenstander. Deze kon rustig aannemen, rustig kijken en rustig uithalen. Met een boogbal tekende ATC '65 de, niet eens geflatteerde, 4-0 aan.

Het laatste half uur was niet om aan te gluren. Geen inzet, mopperen en veel technische fouten. Jammer; omdat er na vorige week een beetje hoop kon worden gekoesterd, wat betreft het verlaten van de laatste plaats.
Nog drie dagen en dan volgt Eilermark uit alweer. Zaak om het positivisme weer boven te krijgen en daar het geluk te gaan afdwingen.