tel. 0546-441956

Opstelling: K. Segerink, R. Kuiper, D. Aveskamp, T. Roeleveld (Zon.1), M. Bos (Zon.1), R. Scholte Lubberink, D. Oude Bruinink, G. Kluvers, D. Smellink, R. Meinders en M. van der Woning (Zat.3)

Wissels: J. Blokhuis, J. Mulders, C. Hesselink en S. Froeling

Geblesseerd: D. van der Woning en J. Peters

Na de verloren partij van afgelopen zondag tegen Schalkhaar 2, stond de inhaalwedstrijd tegen de Tukkers 2 alweer te wachten. De wedstrijd tegen de Albergenaren werd eerder begin maart afgelast door de sneeuwval. Het verlies tegen Schalkhaar betekende een einde aan de ongeslagen reeks na de winterstop, er was dus genoeg om voor te strijden.

Bij winst zou SDC'12, 4 punten los komen van Witkampers, en de Tukkers op 4 punten naderen. Niks bleek minder waar...

Na 10 minuten lag de eerste bal achter het net bij Kick. Een scrimmage werd vanaf de linkerkant ingebracht en op deze manier binnen gelopen. Nog erger lag de bal twee minuten later er nog een keer in. Een bal terug naar de achterste linie werd onderschept door de aanvaller van De Tukkers, die uiteindelijk beheerst binnen schoot. Je zou denken dat de heren dan wakker zijn, maar na 18 minuten werd er al gezorgd voor de 3-0.

De minuten hierna werd het meer een wedstrijd, en probeerde SDC'12 wat verzorgder en rustiger te spelen, hier en daar was er toch behoorlijk wat ruimte achter de laatste linie van De Tukkers, tot op heden zonder succes.

In de 28e minuut komen we met de schrik vrij, Roel Meinders moet aan de noodrem trekken, de aanvaller van De Tukkers ging vrijuit naar de goal. Hier had de scheids ook rood kunnen geven. 10 minuten later maakt Mick Bos op aangeven van Dirk Smellink de 3-1. Een goed afgeronde goal, van de inmiddels spits van Zondag 1.

Na de goal probeert SDC'12 verder aan te dringen en de aansluitingstreffer te maken. Maar toch is het De Tukkers die in de laatste seconde van de 1e helft de 4-1 binnenschiet. Een speler van De Tukkers wordt op de hoogte van het middenveld niet aangepakt en loopt zo richting het doel, waarna hij de bal over Kick heen schiet. De scheids fluit meteen voor rust.

Begin tweede helft zien we Roel en Gijs niet meer verschijnen aan de hervatting van de wedstrijd. Sven en Jaap komen voor hen in het veld.

Gedurende de tweede helft blijft het spel een beetje hetzelfde, SDC'12 creëert weinig, maar probeert wel aan te dringen, hetzelfde geldt voor De Tukkers. Er zijn zo nu en dan sporadisch mogelijkheden aan beide kanten. Voor de toeschouwer was het koud en nat, daarom zaten ze rustig door de ramen van de kantine te kijken.

In de 67e minuut is het weer raak voor De Tukkers. Een vrije trap wordt snel genomen en achter de verdediging van SDC'12 gelegd. Onoplettendheid wordt hier afgestraft, 5-1. De volgende goal van De Tukkers 10 minuten later is idem aan de vorige, wederom wordt SDC'12 verschalkt dwars door de verdediging.

Inmiddels is Daan Aveskamp al van het veld, Cas Hesselink is er in gekomen, en na de 6-1 wordt ook Jurre Blokhuis nog ingebracht voor Mick Bos.

Van minuut 77 tot 86 vallen nog twee goals voor De Tukkers. Een steekpass en een penalty. in de 86e minuut vindt de scheids het ook wel genoeg, en brengt de wedstrijd ten einde. 8-1 voor de heren uit Albergen.

Het is een wedstrijd om snel te vergeten voor SDC'12. Met nog 4 finales te gaan, staan het 11e, en heeft het 1 punt voorsprong op Witkampers, en 4 punten achterstand op TVC'28 (1 wedstrijd minder gespeeld). Waar nog alles open ligt en de kans op een veilige 10e plek nog in zicht is, maar met deze nederlaag wat moeilijker te realiseren is.

Zondag 16 April komt FC Trias op bezoek in Denekamp, FC Trias was de tegenstander, waar we dit seizoen onze eerste winst boekten. Kunnen we dit herhalen, en wederom FC Trias met lege handen laten staan?! Komt dat zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!