Hoofdsponsors

SDC '12 verliest in Hengelo

Achilles '12 1 (zon)

2 - 0

SDC '12 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

26 september 2021 14:00

Scheidsrechter

J.G. Ordelmans

Accommodatie

Sportpark 't Wilbert
Oude Bornseweg 101
7556GW
HENGELO OV
tel. 074-2919052

Bijna twee seizoenen geleden had de bal voor het laatst echt gerold!
Maar vanaf vandaag zijn de zondagen gelukkig weer gevuld met voetbal uit de Tweede Klasse J. Het beloofd een spannend seizoen te gaan worden.

Een nieuwe trainer en enkele nieuwe spelers moeten er samen een geoliede machine van gaan maken. Voor het seizoen 2021-2022 bestaat de selectie en het begeleidende team uit:

 1. Bas Engbers                              
 2. Jori Oude Elferink  
 3. Niels Sijtsma                         
 4. Tom Blokhuis                                       
 5. Stijn Haafkes                                
 6. Rick Blokhuis                            
 7. David Waziry                              
 8. Lars Kosters                         
 9. Jouri Mensink
 10. Stef van de Velde
 11. Niel Wenneger
 12. Melle Zwiep
 13. Jesper Albers (aanvoerder)
 14. Jaap Grondman
 15. Tim Bels
 16. Jarrin Albers
 17. Mick Damhuis
 18. Chantrak Kao
 19. Daan Roeleveld
 20. Maarten Westerhof
 21. Bram Eenjes

Trainer: Philip Agteres
Ass Trainer: Maurice Bartelds
Keeperstrainer: Tom den Ouden
Verzorger: Paul Groeneveld
Hersteltrainer: Jeroen Hendriks
Ass.scheidsrechter: Robbie Rakers
Team manager: Norbert Blokhuis
Team manager: Martin Ekkelboom

Eind augustus begon het team aan de oefenperiode. Bon Boys thuis (2-3 nederlaag), thuis tegen Sparta E’de (1-4), thuis tegen TVC’28 (1-6 verloren) en thuis tegen Reutum (1-5) lieten zien dat er nog veel werk verzet moest gaan worden. Tussendoor werd er ook de beker-poule afgewerkt. Hierin werd er gelijk gespeeld tegen Stevo (2-2) en verloren tegen DOS’37 (1-2). Toch was de opwaartse tendens langzaam te zien en dat resulteerde in de laatste bekerwedstrijd in een terechte winst tegen Den Ham (3-1). Er wordt hierdoor een vervolg gegeven aan het bekertoernooi (2e in de poule).

Vandaag stond er direct al een Twentse derby op het programma. Uit naar Achilles’12 Hengelo. Niet de makkelijkste opening omdat Achilles voor de prijzen wil gaan.

Opstelling_Achilles_12_-_SDC_12.jpg

De wedstrijd opende voorzichtig in een laag tempo door beide teams. Het zoeken was naar de vrije man maar die werd lastig gevonden. De jongens ‘stonden goed’ zodat er weinig werd weggeven.

Het eerste kwartier kabbelde het spel voort totdat Jesper een te korte terugspeel gaf op Bas. De bal werd snel simpel langs Bram in het net geschoten. Via lange crossballen werd geprobeerd Chantrak te bereiken en daar kwam dan ook in het eerste half uur de enige dreiging van. Het spel van SDC was slordig en met name de passing was onder de maat. Gelukkig kwamen er wel kansjes maar Youri lukte het niet om de bal in de goal te krijgen. Een blessurebehandeling van Chantrak (hamstring) en een onthouden zuivere penalty (Jouri werd door de keeper op zijn schoenen gedoken) waren de laatste perikelen van de eerste helft.

Direct na rust werd er feller gestart. De ‘tweede bal’ was vaker voor SDC en het tempo lag hoger. Na een solo kon Chantrak (dezelfde hamstring speelde op) naar de kant. David was in de 48e minuut zijn vervanger. Mick speelde iets meer naar voren en een kwartier lang was SDC bovenliggend. In de 63e minuut werd Lars vastgehouden en hij duwde zijn tegenstander subiet naar de grond. Voor beide heren werd de gele kaart getoond. Uit de vrije trap die volgde kwam Mick oog in oog te staan met de keeper van Achilles. Met de vingertoppen voorkwam de doelman 1-1, die op dat moment niet meer dan terecht was geweest. In de 68e minuut werd Niel gebracht voor Lars. In het laatste kwartier sloop er de onzorgvuldigheid weer in en Achilles werd niet meer echt onder druk gezet. Het brengen van Jori voor Rick in de 77e minuut zorgde niet voor het gewenste eind-offensief. Een minuut voor tijd werd nog wel een goal afgekeurd omdat Jouri de keeper van Achilles in de lucht raakte. De spanning die er bij een 1-0 altijd nog in zit was er abrupt niet meer toen, na een dieptepass, Bas te laat bij de bal was en een speler onderuit gleed. Een penalty, die even later benut werd, was het einde van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 2-0.

Jammer zo’n seizoenstart. Een 1-1 had erin gezeten en was misschien ook wel terecht geweest. Toch moeten de slordigheden en de persoonlijke fouten er toch echt uit. Volgende week maar direct thuis mee beginnen tegen Schalkhaar...

Overige uitslagen andere Teams 26-9-2021:

Suryoye Mediterraneo-ATC’65: 0-2
Bon Boys-Barbaros: 3-0
Schalkhaar-Vogido: 8-1
Wijhe’92-Eilermark: 0-2
Lemerveld-Grol: 0-1
BWO-NEO: 0-5

 

!SG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!