Datum

16 februari 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

SDC’12 werd afgelopen zondag op Sportpark ’t Wilbert compleet overklast door een veel beter Achilles’12. Bij rust keken de Denekampers reeds tegen een kansloze 4-0 achterstand aan. In de tweede helft werd de misère van de “mission impossible” op passende wijze “bekroond” met een eigen doelpunt in de “dying seconds”. Ongelukkig, dat wel.

Het team van Mark Wijnreder werd regelmatig van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. De stormachtige “Dennis” zou als excuus opgevoerd kunnen worden, maar deze leek op het spel van de Hengeloërs geen vat te krijgen. Met snelle aanvallen en vaak vloeiend combinatiespel vond de thuisploeg de weg naar het Denekampse doel. Alleen het laatste kwart van de wedstrijd boden de gasten nog enig tegenspel van betekenis. De 5-0 nederlaag was dan ook geenszins geflatteerd, maar een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Hoe anders was het vier maanden daarvoor, toen Achilles’12 in Denekamp met een kansloze 3-0 nederlaag afdroop. Het team had totaal niets weten te creëren en kwam er met een 3-0 verlies nog genadig van af.
Het kan verkeren...

Met opnieuw Bas Engbers tussen de palen voor de geblesseerde Bram Bonnes en Niels Sijtsma en Jori Oude Elferink voor de afwezige Jesper Albers en Lars Kosters trapte SDC’12 af voor de strijd om plek 3 op de ranglijst. De thuisploeg was duidelijk geïnspireerd Door “Dennis”, want de roodhemden begonnen stormachtig aan het duel. Onnodig balverlies voorin leidde al in de 5e minuut tot een bliksemsnelle tegenaanval, die eindigde in een 1-op-1-duel tussen spits Badr Hamdaoui en de SDC-goalie, gewonnen door eerstgenoemde: 1-0. Een paar minuten later kregen de Denekampers al een prima mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van Stef van der Velden uit een corner van Rick Blokhuis ging over.

Achilles’12 trok steeds duidelijker het initiatief naar zich toe en leek - in tegenstelling tot de gasten - nauwelijks last te hebben van de harde wind, die dwars over het veld joeg. Het kwam regelmatig dreigend in de 16 van SDC’12. Balverlies achterin leidde tot een schietkans: naast. Het volgende schot werd gepakt door doelman Bas Engbers en een kopbal uit kansrijke positie werd verprutst. SDC’12 stelde daar bitter weinig tegenover. Tot de 20e minuut. Een diepe bal zette de razendsnelle Jouri Mensink vrij voor de goal. Met zijn schot passeerde hij wel de Hengelose sluitpost, maar ook het doel. De bal ging rakelings naast.

Hierna was het weer gedaan met de offensieve acties van de Denekampers. De thuisploeg kwam regelmatig gevaarlijk door en de SDC-goalie moest enkele keren handelend optreden. En nog voor er een half uur was verstreken werden alle aspiraties op een goed eindresultaat al teniet gedaan. Opnieuw knullig balverlies en opnieuw kwam Badr Hamdaoui oog in oog met de sluitpost van SDC’12 en opnieuw rondde hij bekwaam af: 2-0. En een paar minuten later was het de geheel vrijstaande Mike Huiskes, die uit een voorzet van rechts bij de tweede paal simpel binnen kon schieten: 3-0.

Trainer Mark Wijnreder bracht de van een slepende blessure herstelde Mick Damhuis voor Rick Blokhuis.

Het spelbeeld bleef onveranderd: De spelers van Achilles’12 wisten elkaar gemakkelijk te vinden. Met vaak vloeiende en snel uitgevoerde aanvallen was het wachten op de 4-0. En die kwam er ook. In de allerlaatste minuut. En het was andermaal Badr Hamdaoui, die deze keer profiteerde van een glijpartij in de verdediging van SDC’12 en in twee keer het net wist te vinden: 4-0. Rust.

De thuisploeg maakte na de hervatting direct duidelijk, dat het op dezelfde voet door wilde gaan. Een vrije trap van net buiten de 16 werd met de nodige moeite door keeper Bas Engbers in twee instanties onschadelijk gemaakt.

Voordat het uur verstreken was volgde een nieuwe wissel: Mart Blokhuis verving Stef van der Velden. Een aanvaller voor een aanvaller. Een vrije trap van Niel Wenneger zorgde even later voor wat dreiging in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar niet meer dan dat. Hierna was het weer Achilles’12, dat het SDC-doel onder vuur nam. Een snelle aanval over links mondde uit in een vrije schietkans: naast. En de volgende aanval over rechts eindigde na een strakke voorzet in een kansrijke doelpoging: over. De Denekampers mochten blij zijn, dat het nog “maar” 4-0 was.

En toch… halverwege de tweede helft kwam SDC’12 beter in de wedstrijd. Het creëerde zowaar enkele kansjes. Een schot van Niel Wenneger vanaf links strandde op de keeper en een afstandsschot van de sterk ingevallen Mart Blokhuis ging net naast. Overigens kon ook Mick Damhuis terugzien op een sterke invalbeurt.

Met iets minder dan 20 minuten te gaan kwam Tom Blokhuis binnen de lijnen voor Jori Oude Elferink. De laatste kans voor de gasten ontstond een kwartier voor tijd. Een prachtige actie van Mart Blokhuis door het centrum kon alleen middels een overtreding worden gestuit. De vrije trap van Jouri Mensink kwam op doel, een lage poeier, maar wel recht in de handen van de keeper. Het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. Een schot van 18 meter werd knap gepareerd door Bas Engbers. Ook in tweede instantie. En kort hierna lag hij opnieuw in de weg bij een schot op doel.

Maar toch kende de tweede helft eenzelfde slot als het eerste bedrijf: een doelpunt van Achilles’12 in de slotseconden. Ditmaal echter op schlemielige wijze. Een strakke voorzet vanaf links verdween via Jan ter Steege in het eigen doel: 5-0. De afstraffing was compleet.

Uithuilen en opnieuw beginnen. SDC’12 heeft twee weken de tijd om de kater weg te spoelen. Komend weekend wordt er niet gespeeld i.v.m. de carnaval en voor de week daarna staat een inhaalprogramma gepland. Dat zou dan de thuiswedstrijd tegen Vogido moeten worden. Daarna komt op 8 maart Barbaros naar Sportpark De Molendijk.

Maar één ding is duidelijk: om in het linker rijtje te blijven zal er thuis gewonnen moeten worden!