Scheidsrechter

Lansink, J.M.

Accommodatie

Onbekend

Na vorige week ongelukkig te hebben gelijk gespeeld tegen Sportclub Enschede, vrije trap tegen in de laatste minuut waar een goal uitvalt (1-1 eindstand), Speelden wij afgelopen zaterdag weer tegen een team wat onder ons staat. HVV Tubantia O17-1 uit Hengelo was de tegenstander. Aftrap op het prachtige sportcomplex was om 14:45 uur. Het wedstrijdbeeld was na 5 minuten al wel duidelijk. Tubantia zakte in en loerde op de omschakeling en SDC '12 bepaalde de wedstrijd door veel meer balbezit te hebben. Na een aantal kleine mogelijkheden kwam Tubantia er in de 12e minuut snel uit. Via de linkerkant schoot de aanvaller op de goal, deze bal werd nog aangeraakt en vloog met een boogje over onze keeper, 1-0. We herpakten ons snel en scoorde na een geweldige aanval de terechte 1-1, Wietse werd vrijgespeeld in de 16 meter en schoot goed binnen. 7 minuten later was het weer raak en het was wederom Wietse die de bal via een tegenstander in de goal werkte, 1-2. We probeerden door te drukken om 1-3 te maken en hier hadden wij zeker de mogelijkheden voor. Derk Kienhuis schoot de bal een keer recht op de keeper net buiten de 16 meter en op de 5 meter van de goal wist de doelman van Tubantia knap te redden. Tubantia bleef gokken op de omschakeling en werd gevaarlijker. In de 25e minuut blokte wij een schot van Tubantia maar deze kwam plotseling weer voor de voeten van een speler van Tubantia en hij schoot de bal snoeihard onderkant lat in de goal. 8 minuten later kregen wij de bal niet goed weg en was het weer een afstandschot die zorgde voor de 3-2.
In de 2e helft was het wederom eenrichtingsverkeer. Wij moesten het geduld bewaren en proberen om te blijven voetballen. Tubantia kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en kreeg nog een kans in de omschakeling maar deze bal ging rakelings naast. SDC '12 had diverse mogelijkheden om de 3-3 te maken. Na een voorzet van Derk kienhuis kon Mick Bos net niet binnen schieten, een vrije trap net voor de 16 meter werd via de muur over geschoten door Tom. Wietse kreeg nog een goede kopkans en Mick Postma wist na een mooie aanval de bal net niet binnen te schieten na een één op één situatie. De keeper van Tubantia speelde een uitstekende wedstrijd. Helaas maakte wij geen gebruik van de kansen die wij hebben gecreeerd en verloren wij met 3-2 van Tubantia. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

Volgende week spelen wij de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Tegenstander is Excelsior '31 O17-1 uit Rijssen. Aftrap in Denekamp is om 14:30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!