SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

26 november 2016 12:45

Fokkert, H.

We speelden afgelopen zaterdag uit tegen Sportclub Enschede. De afgelopen weken hebben we veel punten binnengehaald en stonden op de 5e plek, een aardige prestatie. Maar afgelopen zaterdag is deze goede lijn niet voldoende doorgetrokken. We begonnen vrij matig aan het begin van de wedstrijd. We hadden meer balbezit dan SC Enschede, maar we leidden veel onnodig balverlies. De ploeg uit Enschede speelde veel op de lange bal en kwamen er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar geen schoten op doel voor hun de eerste helft. In de 38e minuut maakten wij het eerste doelpunt van de wedstrijd door een voorzet over de grond van Thijs Weusthof op Derk Kienhuis die de bal netjes binnenschoof. Verder waren er niet zo veel bijzonderheden de 1e helft. De 2e helft speelden we beter dan de eerste helft. Er kwamen veel kansen van beide kanten. We hadden twee 1 op 1 kansen en nog een goede actie van de buitenkant van Thijs Weusthof, die we allemaal hadden moeten scoren. SC Enschede kwam er ook een paar keer door met daaronder een schot op de paal. De wedstrijd leek gespeeld te zijn totdat er, in de laatste minuut, een lange bal kwam van SC Enschede richting de 16. Er ontstond een kopduel en er werd in de rug geduwd, een vrije trap voor de tegenstander op de 16. De muur sprong en de bal werd onder de muur doorgeschoten in de korte hoek. Het was 1-1 geworden en hiermee ook de uitslag. Ondanks dat we goed gevoetbald hadden toch een soort van nederlaag. Als we hadden gewonnen stonden we nu 2e in de competitie en steviger bovenaan in de 2e periode.
Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HVV Tubantia O17-1 op het programma. Aftrap in Hengelo is om 14:45 uur.