Overtuigende overwinning tegen Emmen O17-1

Scheidsrechter

Veen, J. van der

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond alweer de 10e wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was deze keer Emmen JO 17-1. Wederom een voor ons vrij onbekende ploeg. Ze stonden wel lager dan ons op de ranglijst, maar zoals we weten zegt dat niks. Emmen wist namelijk te winnen van de nummer 1... De afgelopen twee wedstrijden die we hadden gespeeld hadden we gewonnen (en hadden we ook goed gespeeld). Het doel van deze wedstrijd was dus de stijgende lijn van de afgelopen weken vast te houden en de drie punten in Denekamp proberen te houden! We begonnen de wedstrijd sterk! De duels werden gewonnen en we oefenden veel druk op Emmen uit. In de 3de minuut werd het daarom dus ook 1-0 na een mooi afstandsschot van Tom, ongeveer 20/25 meter, op aangeven van Dirk! Na het doelpunt bleven we goed voetballen maar zoals gewoonlijk zat het ons weer tegen. In de 10de minuut kreeg Emmen een gelukje mee, waarna ze de aanval op konden bouwen. De spits van Emmen wist vervolgens de 1-1 te scoren. We speelden vervolgens niet heel sterk, maar in de 23ste minuut wist Naud de bal binnen te werken! Na een afgezwaaide corner van Tom kwam de bal wederom bij hem terecht. Hij zette de bal goed voor en vervolgens was Naud in staat de bal naar binnen te werken (2-1)! In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er echter vrij weinig. We wisten nog wel redelijk veel kansen te creëren, maar zoals bij ons ons vaak het geval is wisten we niet te scoren. Emmen kreeg niet veel kansen en zij speelden eigenlijk naar de rust toe. Ruststand: 2-1. In de rust kwam Derk er nog in voor Thijs Weusthof. In het begin van de tweede helft gebeurde er wederom niet heel veel. Er werd weinig gecreëerd en er zat niet veel voetbal in. Emmen scoorde echter nog wel een doelpunt, maar dit bleek buitenspel te zijn. Eindelijk een gelukje voor ons. In de 60ste minuut kwam Jordis er ook in voor Mick Bos. Vervolgens werd ons spel beter. Veel kansen werden gecreëerd en daarom wisten we, na een goede aanval, de 3-1 te scoren. Na een bal op Mick Postma wist hij een speler te passeren en dit bracht hem in positie om de bal goed voor te zetten. Derk kwam voor het doel en hij wist de bal er fraai in te koppen (67 minuut)! Na dit doelpunt wist Emmen dat de wedstrijd eigenlijk al wel gespeeld was. Ze wisten vrijwel niets te creëren en zo waren wij in staat ook de 4-1 te scoren. Willem kwam er overigens in de 71ste minuut nog in voor Tom. Wederom was het Derk met het doelpunt. Na opnieuw een voorzet wist de keeper van Emmen de bal weg te krijgen, uit deze rebound wist Derk echter nog uit de draai te schieten, en zo wist hij ook de doelman te passeren (74 minuut)! Na dit doelpunt wist iedereen wel dat de wedstrijd gespeeld was en hierdoor gebeurde er ook vrij weinig. De scheids floot af en we hadden dus met 4-1 gewonnen! Iedereen was blij met deze overwinning! We hebben nu al 3 wedstrijden op rij gewonnen, het doel is dus deze reeks vast te houden!

Zaterdag aanstaande, 19 november, staat er geen wedstrijd op het programma. Op zaterdag 26 novemberspelen we echter weer. De tegenstander is dan Sportclub Enschede JO17-1 en de wedstrijd vindt ook plaats in Enschede. De wedstrijd begint om 12:45.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!