SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

29 oktober 2016 15:00

Vries, P.H.J. de

Afgelopen zaterdag (29-10-2016) was het alweer tijd voor de achtste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander was de voor ons onbekende Rohda Raalte JO 17-1. Ze stonden een aantal plekken boven ons, alhoewel het puntenverschil niet zo groot was. We speelden vooralsnog nog steeds voor de volle drie punten, net als de afgelopen weken het geval was. We begonnen de wedstrijd erg sterk en wonnen de meeste duels. Het druk zetten lukte ook erg goed en voetballend waren we gewoon de betere ploeg. Rohda probeerde bijna alleen d.m.v. de lange de snelle rechtsbuiten te bereiken. Mick Poelman speelde echter een sterke wedstrijd waardoor de rechtsbuiten vrij weinig kon beginnen. In de derde(!) minuut lukte het ons al om op voorsprong te komen. Mick Postma kreeg de bal in de diepte mee waarna hij een aantal man kon passeren. Vervolgens lukte het hem om Mick Bos te bereiken. Het lukte Mick Bos om de verdediger mooi uit te kappen waarna hij een open schotkans kreeg en deze verzilverde (0-1). Na dit doelpunt zakte de druk en het sterke spel in. We duels werden vaker verloren waardoor we het onszelf lastig maakten. Dirk haalde ook nog een bal van de lijn af na een kans van Rohda. We gaven in het verloop van de eerste helft echter geen grote kansen weg, en creëerden zelf vervolgens ook weinig. Ruststand: 0-1. De tweede helft begon. We waren in het begin niet zo goed bij de les waarna de tegenstanders uit een counter, via een lange bal de linksbuiten aan het rennen konden zetten, die de bal raak schoot (1-1). Dit gebeurde in de 44ste minuut. We wisten dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken, dit lukte ons vervolgens ook. We hadden wederom het betere van het spel maar het lukte ons nog steeds niet grote kansen te creëeren.  Vervolgens kwamen Jordis en Derk in het veld voor de geblesseerde Daan en voor Thijs Weusthof. Het spel ging heen en weer maar geen van beide teams kregen grote kansen. Het middenstuk van de tweede helft bevatte weinig bijzonderheden. Toen kwamen we aan in de 73ste minuut. Na een aanval van onze kant kregen we een corner. De bal werd voorgezet en het lukte Mick Bos (of het was een eigendoelpunt) de bal binnen te werken. Er was veel vreugde (1-2)! Het doel was om het achterin potdicht te houden, om de 3 punten mee naar Denekamp te kunnen nemen. Willem kwam vervolgens nog in de ploeg voor Mick Poelman, die een uitstekende wedstrijd had gespeeld. De tegenstanders zetten erg veel druk en kregen ook de benodigde kansen, maar er was geen kans groot genoeg om tot een doelpunt te leiden. Rohda kreeg nog wel twee corners in wat waarschijnlijk de extra tijd was en dezen bleken wel gevaarlijk te zijn. De eerste corner werd over gekopt (scheids gaf alsnog nog een corner), en de tweede corner kon uit de kluts weg worden gewerkt. De scheids floot af en de overwinning was binnen! De 3 punten gingen dus mee naar Denekamp! Iedereen was erg tevreden met het behalen van de overwinning!

Volgende week is de tegenstander HZVV JO 17-1 bij ons te gast. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 5 novemberen start om 14:30