Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

15 oktober 2016 14:30

Smit, M.P.

SDC'12 O17 1 - PH Almelo O17 1

We speelden afgelopen zaterdag alweer de 7de competitiewedstrijd van het seizoen. Dit keer was bij ons te gast PH uit Almelo. Na de overwinning op VV Heerenveen van vorige week wisten we dat we ook van PH zouden en moeten kunnen winnen. Het doel was dus wederom de drie punten in Denekamp te houden. We wisten dat dit mogelijk was aangezien PH nog niet veel punten behaald had. We begonnen de wedstrijd sterk, we wisten veel duels te winnen en hadden het beste van het spel. In de 16e minuut ging het echter mis. Na dom balverlies achterin lukte het ons niet een eigen ingooi goed te verwerken. PH veroverde de bal en zette de bal voor waarna er op fraaie wijze binnen werd gekopt door een tegenstander, 0-1. PH kwam na dit doelpunt beter in de wedstrijd, hierdoor lukte het beide ploegen weinig kansen te creëren. In de 33ste minuut werd echter de 0-2 gescoord. Dit doelpunt ontstond na een steekbal van PH, waarna Bas twijfelde tussen uitkomen of blijven staan, de linksvoor de bal op wederom fraaie wijze over hem heen schoot van net buiten het zestienmetergebied. Meteen na de aftrap van de 0-2 gaven we een reactie. Mick Postma lobte na een lange bal, de bal over de keeper van PH (1-2). Het duurde echter niet lang voordat PH weer scoorde, in de 37e minuut maakten ze uit een rebound, door geklungel achterin, de 1-3. Balend vertrokken we de kleedkamers in. Ruststand: 1-3. We gingen het veld met het doel punten te behalen weer op. In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er vrij weinig. PH vond de voorsprong prima en zorgde er daarom ook voor dat wij weinig konden creëren door ons voortdurend uit ons spel te halen. Vervolgens kwamen Derk en Naud in het veld voor Mick Bos en Willem (55ste minuut). In de 65ste minuut kwam Thijs Platvoet in het veld voor Mick Poelman, een aanvallende wissel. De 1-4 viel vervolgens erg ongelukkig. Na een ingooi krijgt PH de bal voor het doel waarna ze de bal er in schieten. Direct hierna wordt de geblesseerde Jarrin gewisseld voor Kay (69ste minuut). We gaven de moed echter nog niet op, want het lukte Derk in de 73ste minuut na een mooie aanval de bal langs de keeper te schieten (2-4). We bleven er in geloven en creëerden ook een aantal kansen die helaas niet werden benut. PH speelde namelijk erg verdedigend. Het werd nog wel 3-4, na een vrije trap van Tom in de 78ste minuut. De keeper van PH positioneerde zich niet goed, waarna het voor Tom makkelijk was de bal in de linkerbovenhoek te plaatsen. Een mooie vrije trap. PH gaf vervolgens niks meer weg en hiermee was de eindstand beslist, 3-4. Dit was dus een grote teleurstelling. We wisten dat we dit hadden moeten winnen, aangezien we de betere partij waren. Dit was dus erg spijtig.

Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. Op 29 oktobervindt de volgende competitiewedstrijd plaats. We trekken dan richting Raalte waar onze tegenstander Rohda R. JO17 1 is. Deze wedstrijd start om 15:00.