Winst in Friesland tegen VV Heerenveen O17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

8 oktober 2016 11:15

Boer, Mw. M.M.

VV Heerenveen JO17 1 - SDC'12 JO17 1

Afgelopen zaterdag stond alweer de 6de wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer waren we te gast op het mooie sportcomplex van VV Heerenveen, dat vlak naast het Abe Lenstra stadion lag. Na drie nederlagen op rij was het doel van de wedstrijd de drie punten naar Denekamp te halen! We wisten dat het lastig zou worden aangezien VV Heerenveen op de 4de plek stond/staat. De wedstrijd begon niet sterk van onze kant. De thuisploeg had het beste spel en het was meer afwachten en tegenhouden van onze kant. Tevens was dit een van de eerste echt voetballende ploegen, die probeerde op te bouwen vanuit de verdediging. De afgelopen wedstrijden speelden de tegenstanders vaak alleen op de lange bal, waar ons spel nou niet zozeer ligt. Tegen de verhoudingen in lukte het ons toch om de 0-1 te scoren. Na een goede counter kregen we een corner mee, waarna Daan met een goeie voorzet Mick Bos in positie bracht om de bal binnen te kunnen koppen (26 min.). Er was onduidelijkheid of de bal wel volledig de lijn gepasseerd had, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt toe. We kregen vervolgens meer grip op de wedstrijd waarna we ook, met erg veel geluk, de 0-2 scoorden. Mick Postma zette de bal voor, waarna een verdediger van Heerenveen de bal op fraaie wijze in eigen doel werkte. Na de rust was het doel de voorsprong vast te houden, wat ook goed lukte. De verdediging had de zaken namelijk goed voor elkaar. In de 53ste minuut werd Mick Bos gewisseld voor Derk, in de 69ste minuut Thijs Weusthof voor Thijs Platvoet en in de 74ste minuut kwam Kay er voor Tom in. Allen hadden een prima wedstrijd gespeeld en de invallers vielen ook prima in. De einduitslag bleef echter niet hangen op 0-2, maar eindigde met 1-2. Dit tegendoelpunt was erg ongelukkig. Na een zeer hoge trap richting het doel van Bas, lukte het hem niet de bal te vangen. Deze viel dus zeer ongelukkig in ons eigen doel (75ste min.). Beide teams lukte het niet zozeer om nog kansen te creëren, al schoot Daan nog bijna op prachtige wijze een vrije trap erin. Deze ging echter net naast. De wedstrijd eindigde dus in een prima 1-2 overwinning van ons, waarmee we zeer tevreden naar huis konden gaan.

Aankomende zaterdag (15 oktober) is de tegenstander PH JO17-1 uit Almelo, die bij ons op bezoek komt. Deze wedstrijd start om 14:30