Longa '30 JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

1 oktober 2016 11:00

Hoffmann, D.J.

Longa '30 O17-1 uit Lichtenvoorde was afgelopen zaterdag de tegenstander. Longa '30 won de week ervoor met 3-1 van PH en verzamelde tot nu toe 5 punten uit 4 wedstrijden. Wij hadden een puntje minder dus bij winst zouden wij mooi mee doen in de middenmoot.
De eerste helft bepaalde Longa het spelbeeld en had dan ook het meeste balbezit. Niet zozeer dat ze goed combinatiespel speelden maar ze wisten een aantal keren gevaarlijk te zijn door een lange bal of een steekpass te geven en ze waren scherper en wonnen dus vaker het duel en de 2e bal. Echter was het SDC die via goed positiespel uitkwam aan de linkerkant. Derk wist Tom goed aan te spelen in de 16 meter en Tom legde de bal breed op Thijs Weusthof, echter was deze pass net niet nauwkeurig genoeg en kon Thijs W. niet afwerken. Deze kans hadden wij beter moet uitspelen en op een 1-0 voorsprong moeten komen. Een paar minuutjes later was het Longa die vanaf een meter 25 de bal hoog in de kruising schoot en op een 0-1 voorsprong kwam. Hierna waren ze nog een paar keer gevaarlijk via de rechterkant en ze profiteerde in de 26e minuut door een goede aanval af te ronden 0-2. Gelukkig wist Tom met een goede actie de 16 meter binnen te komen en werd neergelegd. De scheidsrechter gaf dan ook terecht een penaltie. Tom schoot de penaltie keurig binnen in de 29e minuut. Dit was tevens de ruststand, 1-2.
Helaas moest onze aanvoerder Jarrin in de rust noodgedwongen gewisseld worden i.v.m. een blessure. Hierdoor kwamen Dirk en Mick Poelman centraal te spelen. Deze twee 1e jaars spelers hebben dit uitstekend opgepakt de 2e helft!
De 2e helft kwamen wij beter uit de startblokken. We waren scherper en er werd goed voetbal gespeeld. Longa is niet meer in de wedstrijd gekomen. Ze waren nog één keer gevaarlijk doordat Mick Poelman de bal niet goed onder controle kreeg en de spits hier van wou profiteren. Echter legde Mick de tegenstander neer en kon deze niet doorlopen op onze keeper. Gelukkig liet de scheidsrechter een gele kaart zien en profiteerde Longa hier niet van. Wij bepaalden de 2e helft en maakten goed gebruikt van de ruimte op het middenveld. In de 50e minuut kon Derk doorlopen op de keeper maar wist de bal nipt over te schieten. We kregen nog een aantal goede mogelijkheden maar de eindpass kwam net niet aan. Ook Mick Postma kon nog een keer doorlopen op de keeper maar zijn inzet werd net gekeerd door de doelman. Helaas verloren wij deze wedstrijd met 1-2 maar hebben de 2e helft goed voetbal laten zien en meerdere kansen gecreëerd. Helaas hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. De trainer van Longa was blij met 3 punten en gaf eerlijk toe dat wij zeker een punt hadden verdiend.
Volgende week weer nieuwe kansen en moeten wij de lijn van de 2e helft doortrekken. Tegenstander is dan V.V. Heerenveen, aftrap op sportpark Skoatterwâld is om 11:15 uur.