... (schot)

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

17 september 2016 14:30

Sehovic, D.

Be Quick '28 O17-1 was de tegenstander in de 3e competitiewedstrijd van dit seizoen. Vooraf wisten wij dat Be Quick over een goed elftal beschikt en dit werd direct vanaf de aftrap duidelijk. Be Quick heeft op elke positie uitstekende voetballers. Veel beweging op het middenveld, snelle en behendige buitenspelers en veel variatie in de opbouw. Wij werden tijdens de opbouw direct vastgezet maar vonden toch de ruimte om een aantal keren op te bouwen. Het meeste balbezit en de beste kansen waren wel voor Be Quick. In de 7e minuut konden wij de bal rond de 16 meter niet goed uitverdedigen en werd er een overtreding gemaakt. Deze vrije bal werd goed binnen geschoten 0-1. In de eerste helft kreeg Be Quick nog een aantal goede mogelijkheden, met name via de zijkanten waren ze erg gevaarlijk. Ze profiteerden hier niet van. SDC '12 kreeg ook een aantal mogelijkheden. Mick Postma wist via de linker kant Thijs Weusthof te bereiken maar hij kon de bal net goed terug leggen, zodat wij de keeper onder vuur konden nemen. Ook werd Thijs Weusthof nog een keer in de diepte gestuurd maar zijn inzet ging er helaas niet in. Daan had rond de 16 meter nog een mogelijkheid om te schieten of een steekpass te geven en koos voor het laatste, helaas kwam zijn steekpass net niet aan.
In de 2e helft was het direct raak na de aftrap. Een mooi afstandschot belande in de goal en zo kwam Be Quick '28 op een verdiende 0-2 voorsprong. De gehele 2e helft was Be Quick de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 0-3 door de uitstekend spelende linksbuiten. SDC '12 kreeg nog een paar kleine mogelijkheden maar dit resulteerde niet in een doelpunt.
Al met al een terechte overwinning voor Be Quick '28 die zeker mee gaan doen om het kampioenschap in de 4e divisie. Wel moet gezegd worden dat wij hebben geprobeerd om met veel druk vooruit te spelen en om ons eigen positiespel te blijven spelen, de inzet goed was en wij er alles aan gedaan hebben! Wanneer wij zo doorgaan dan zullen wij nog voldoende punten gaan pakken.
Zaterdag spelen wij de uitwedstrijd tegen DZOH O17. Aftrap in Emmen is om 11:30 uur.