SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

10 september 2016 12:30

Holtmaat, Andre

Om 12:30 uur trapten wij "ouderwets" af op het natuurgras in Rijssen. Tegenstander Excelsior '31 O17-1. Beide teams wonnen de 1e competitiewedstrijd.
Vanaf het fluitsignaal werd direct duidelijk dat het een wedstrijd zou worden met veel duels. Excelsior zette ons direct vast tijdens de opbouw waardoor wij vaak de lange bal moesten hanteren. De meeste duels werden dan ook uitgevochten op het middenveld. Excelsior beschikt over een aantal erg fysieke spelers. De eerste helft was Excelsior met name gevaarlijk met een aantal corners, vrije trappen rond de 16 meter en via de crosspass op de buitenspelers. Verdedigend stonden wij goed en werden er geen grote kansen gecreeërd door de tegenstander. Excelsior had iets meer balbezit en wanneer SDC in balbezit kwam waren wij vaak te slordig en verloren wij de bal te snel. De beste mogelijkheid in de 1e helft was wel voor SDC '12. Bas Grondman speelde de lange bal en de verdediger van Excelsior schatte de bal verkeerd in. Derk Kienhuis kon doorlopen op de keeper maar zijn inzet werd helaas geblokt. We gingen dan ook met 0-0 de rust in.
Een groot deel van de 2e helft was SDC '12 de bovenliggende partij. We speelden goed positiespel en drukte Excelsior terug op eigen helft. Dit resulteerde in de 56 minuut in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tom Blokhuis via een corner. Excelsior ging wat meer risico nemen en er kwam behoorlijk wat ruimte achter de verdediging. Helaas konden wij hier net niet van profiteren. In de 67e minuut kreeg Excelsior een corner en ze hinderden onze keeper en spelers slim. Wij konden de bal niet wegwerken en ze profiteerden hiervan, 1-1. De laatste 10 minuten kreeg Excelsior nog een grote kans. Na een goede actie via de rechterkant werd de voorzet overgeschoten.
Eindstand 1-1. Een terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld. Voor de toeschouwers was het een 4e divisie waardige wedstrijd met over het algemeen goed voetbal en veel beleving.
Zaterdag spelen wij thuis om 14:30 uur tegen Be Quick'28 O17-1. de 1e competitiewedstrijd van Be Quick '28 is verplaatst in verband met een onbespeeldbaar veld bij V.V. Emmen(?). Afgelopen zaterdag speelde ze dus hun eerste competitiewedstrijd en ze wonnen deze knap met 3-1 van V.V. Heerenveen. Be Quick '28 wordt gezien als één van de kampioenskandidaten. Een geweldige wedstrijd voor ons om te zien waar we staan.