Tubantia JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

3 september 2016 14:30

Hoffmann, D.J.

Afgelopen zaterdag heeft SDC '12 O17-1 de eerste competitiewedstrijd thuis gewonnen van HVV Tubantia O17-1.
HVV Tubantia speelde vorig seizoen nog in de 3e divisie en SDC '12 werd kampioen in de hoofdklasse. Beide teams komen nu dus uit in de 4e divisie G.
SDC '12 O17-1 nam vanaf de aftrap het initiatief en kwam terecht op voorsprong via Tom. Hij scoorde rechtstreeks vanuit een corner in de 6e minuut. In de 11e minuut wist HVV Tubantia het net te vinden. Via een corner kreeg SDC '12 de bal niet goed weg en wist een speler van Tubantia vanaf 5 meter de bal binnen te schieten. Vanaf dat moment werd Tubantia gevaarlijker en kreeg een aantal mogelijkheden. Dit duurde niet lang en SDC '12 nam het initiatief over. De laatste 20 minuten van de 1e helft kregen wij nog een aantal mogelijkheden maar we gingen met een gelijkspel de rust in.
In de gehele 2e helft was SDC '12 de bovenliggende partij. De meest duels werden gewonnen en werd goed en verzorgd gevoetbald. Al direct na rust zet Daan een mooie combinatie op met Naud en Daan schiet vanaf de rechterkant de bal richting de keeper. De keeper weet deze inzet nog te raken maar Tom kan beheerst binnen schieten bij de 2e paal. In de 65e minuut is het wederom Tom die scoort. Dirk weet Thijs Platvoet te bereiken en Thijs draait goed weg bij zijn tegenstander. Hij weet Tom te bereiken net voor de 16 meter en Tom stift de bal over de keeper, 3-1. Een geweldige goal! Een paar minuten voor het eindsignaal legt Daan, via een vrijetrap, de bal uitstekend neer voor de goed inlopende Willem en zo staat de eindstand op het scorerbord, 4-1.
Een uitstekend begin in de 4e divisie!
Volgende week zaterdag spelen wij de uitwedstrijd tegen Excelsior '31 O17-1. Excelsior wist ook de 1e competitiewedstrijd te winnen, 0-1 van Rohda Raalte O17-1. Aftrap in Rijssen is 12:30 uur.

Meer foto's van de wedstrijd SDC '12 - HVV Tubantia, klik hier.