DENEKAMP
tel. 0541-351919

Opstelling: K. Segerink, J. Albers, R. Blokhuis, L. Bekhuis, S. Peters, T. Blokhuis, M. van der Woning, J. Moore, T. Roeleveld, M. Bos, M. Blokhuis
Wissels: J. van Ommen, M. Zwiep, C. Hesselink en B. Bonnes

Na de nederlaag van vorige week tegen Helios gaat SDC ’12 deze zaterdag thuis op zoek naar de eerste overwinning. Dit moet gaan gebeuren tegen Blauw Wit ’66 uit Holten, een onbekende voor het nogal jeugdige elftal uit Denekamp.

SDC ’12 begint erg slordig aan de wedstrijd en speelt de slechtste eerste 15 minuten van het seizoen, de ene na de andere bal wordt ingeleverd bij de tegenstander en in de eerste minuut probeert Blauw Wit het van afstand, maar die bal gaat naast.
3 minuten later, in de 4e minuut, wil Loek een mannetje uitspelen.
Dit mislukt en zijn tegenstander gaat 1 op 1 met Kick en werkt koeltjes af; 0-1 voor Blauw Wit.
Niemand lijkt scherp te zijn bij SDC ’12.
Toch is het Rick, de captain van het elftal, die in de 11e minuut een bal geweldig in 1 keer neemt, de bal vliegt hard richting de kruising maar de keeper weet heel knap te redden.
2 minuten later onstaat er een goede aanval van SDC ’12 via Mick Bos, de bal wordt strak voorgegeven maar Teun komt net niet lekker uit en schiet de bal naast.
Hierna gebeurt er een gehele tijd vrij weinig totdat Blauw Wit in de 40e minuut 1 op 1 komt, gelukkig weet Kick te redden en blijft SDC in de wedstrijd. Er wordt gerust met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft zien we een veel beter SDC ’12 in vergelijking met de eerste helft, de slordigheden zijn er zo goed als uit en het positiespel is rustig en zorgvuldig.
Toch krijgt Blauw Wit in de 51e minuut een grote kans, de bal rolt gelukkig net naast.
SDC ’12 is de betere ploeg maar weet niet echt tot grote kansen te komen.
Er gebeurt weinig benoemenswaardig.
In de 72e minuut is het wel Blauw Wit dat bijna scoort uit een corner.
SDC ’12 doet er alles aan om minstens een punt uit het vuur te slepen, hier en daar zijn wat kleine mogelijkheden maar tot dusver geen goal.
In de laatste minuut krijgt de thuisploeg nog een corner en de keeper, Kick, besluit om mee naar voren te gaan. De bal beland nota bene bij Kick, maar deze bal is te lastig om op doel te krijgen. Hierna klinkt direct het fluitsignaal en wordt er helaas met 0-1 verloren.

Na 4 wedstrijden staat SDC ’12 slechts op 1 punt, een grote tegenvaller.
Er is werk aan de winkel want de 12e plek in de 3e klasse is niet waar SDC ’12 thuishoort.
Aankomende donderdag is er een bekerwedstrijd tegen PH in Almelo, de wedstrijd begint om 20:00.
9 dagen later wordt Juventa in Wierden bezocht, bij winst gaat SDC '12 over Juventa heen op de ranglijst. Volle bak alles geven dus.