tel. 0541-351919

29-10-2022; SDC '12 1 - Bon Boys 1: 0-2

Na een week onderbreking hervatte SDC ‘12 op zaterdagavond de competitie.
Een lastige opponent kwam naar Denekamp om hun koppositie te willen behouden.
De laatste jaren, echter, had Bon Boys het steevast in Denekamp lastig. Bovendien had Bon Boys de laatste wedstrijd verloren en SDC '12 niet!
Op voorhand een interessante confrontatie.

Opstelling:
Doel: Bas
Achterhoede: Jannus, Stijn, Niels en Jarrin
Middenveld: Lars, Jesper en Rick
Voorhoede: Mart, Chantrak en Mick D
Wissels: Cas, Kick, Teun, Mick P en Tom
Geblesseerden: Daan R. (onlangs weer aan zijn knie geopereerd) en Stef (hak)

Het duel begon nerveus van de kant van SDC '12. Bon Boys zette vroeg druk en dit bracht de mannen uit Denekamp al vroeg in de achteruit.
Het was echter Bon Boys dat in de 8e minuut in de problemen kwam door een rare terugspeelbal op hun keeper. Ze mochten van geluk spreken dat de bal naast het doel kabbelde.
Na een kwartier is het spelbeeld dat Bon Boys het spel dicteert en dat SDC '12 loert op een uitval.
Bon Boys zoekt bijna bij elke aanval de rechterkant van SDC '12. Jannus heeft het druk.
In de 19e minuut kwam het eerste grote gevaar voor het doel van Bas. Een combinatie door het midden van de verdediging en de doorgelopen middenvelder van Bon Boys kon alleen op Bas afgaan. Bas verkleinde de goal goed zodat de aanval aan de zijkant van de 16 strandde.
Na ruim een half uur is de conclusie dat SDC '12 niet echt in de problemen komt. Het staat goed en de ruimtes worden alert dichtgelopen. Daarentegen is SDC '12 (weer) niet in staat om gevaarlijk te zijn voor het vijandelijke doel. Mart en Mick D. zijn moeilijk aanspeelbaar.
Bon Boys wordt slordiger in de opbouw en Jesper kopt uit een corner zelfs bijna de 1-0 binnen. De bal wordt van de lijn gered.
0-0 de rust in zou een terechte tussenstand zijn geweest, ware het niet dat dat Bon Boys daar anders over dacht. Het werd vlak voor rust toch 0-1. Een steekpass, randje buitenspel, zette de buitenspeler van Bon Boys vrij. Deze rondde bekwaam, laag, af. SDC '12 was aangeslagen en het was blij dat het rustsignaal snel hierna klonk.

Phillip wisselde maar liefst 2 keer. Tom kwam voor Rick op de linksbuitenpositie. Mick P. werd er ingebracht voor Stijn. Mick D. ging daardoor op het middenveld spelen en Jesper zakte een linie naar achteren. Ook Robbie, de assistent-scheidsrechter, bleef in de kleedkamer achter.
Bon Boys pakte het initiatief en hanteerde veel de cross-bal. Als die achter de laatste linie aan kwam was dat ook direct gevaarlijk. Maar toch kon er na een uur voetballen niet gezegd worden dat er, aan welke kant dan ook, een goal zou vallen. Gevaar in de doelgebieden viel er nauwelijks te bespeuren.
In de 68e zette Bon Boys de wedstrijd op slot door de 0-2 tegen de touwen te werken. Een vlot lopende aanval kwam via de rechterflank strak voor de goal en de inlopende Bon Boy kopte knap binnen.
SDC '12 is aangeslagen en het niveau zakt naar een bedenkelijk level. Duels werden verloren en technisch was het niet vlekkeloos. SDC '12 verdedigd om de 0-3 te voorkomen.
77e minuut: Teun wordt gebracht voor Chantrak en 4 minuten later komt Cas voor Jarrin in het veld. Het mocht niet meer baten. De eindstand stond eigenlijk al een tijdje op het scorebord.
Of we de kampioen in actie hebben gezien mag in twijfel worden getrokken maar dat de heren uit Haaksbergen met 3 punten naar huis gingen mag terecht genoemd worden.
Wellicht dat de aansluiting van Stef niet lang op zich laat wachten en dat hij 'de trein' op sleeptouw kan nemen. Op zaterdag 5 november, in Hengelo (om 18.00 uur), wacht ATC '65.