Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

Zaterdagavond 16 april jl. boekte het Denekamper SDC ’12 een prima resultaat tegen BWO dat voorafgaand aan het duel op de tweede plaats stond in Zondag 2I. Dat bleef na de wedstrijd ook zo, omdat de Hengeloërs niet verder kwamen dan 1-1.

Het was een totaal verdiende uitslag, omdat de thuisploeg goed tegenpartij gaf. Wat heet: de ploeg van Philip Agteres begon prima aan de wedstrijd, maar kreeg niet echt heel grote kansen. BWO beperkte zich eerst tot de boel compact houden om te proberen voorin gevaarlijk te worden. Niet zo heel raar, want in de voorste Hengelose linie zit veel kwaliteit met veel beweeglijke spelers en aanvallers die een actie en goal kunnen maken. Krijn Terink en Tijn Steggink bijvoorbeeld. Samen schoten ze er al 22 in. Jop Scharpfenecker kan er ook wat van en voerde zijn seizoenstotaal op naar zes. Pas in de slotfase deed hij dat door een vrije trap binnen te schieten, want meer dan tachtig minuten werd er niet gescoord. De kansen waren er wel, maar de bal wilde er niet in.

Het was ook prima verdeeld over beide speelhelften: voor rust de kansen voor BWO en in de tweede helft een beter en gevaarlijker SDC’12 dat als hekkensluiter niets onder deed voor de titelkandidaat. Stef van der Velden was uiteindelijk de man die de gelijkmaker maakte. Het was in de slotminuut waarin de ervaren 35-jarige het laatste zetje met zijn hoofd gaf. Van zijn gezicht was de gedachte ‘gerechtigheid’ af te lezen. Tijdens de wedstrijd had hij zich al een aantal keren aan de grensrechter van de gasten geërgerd en voor hem gold maar één ding en dat was koste wat kost een punt pakken. Er zat nog wel meer in, maar dat gold ook voor BWO. Het had alles te maken met de kansen die zo goed over beide helften waren verdeeld, maar wie ze niet maakt verdient het ook niet om te winnen en dus mogen beide ploegen tevreden zijn met het punt.

SDC ’12 schiet er dan wel niet veel mee op, maar liet zeker zien goed genoeg te zijn voor dit niveau. En BWO? Nadat alle wedstrijden waren gespeeld geldt voor hen plek drie in de stand. Bon Boys leidt voor Stevo. Beide ploegen staan met nog vijf wedstrijden te spelen op 41 punten, BWO heeft er één minder. SDC’12 blijft laatste met twaalf uit 21 en heeft er nog een hele kluif aan om directe degratie te voorkomen.

SDC ’12-trainer Philip Agteres over de wedstrijd: ,,Het was een goede wedstrijd van onze kant: hoog baltempo en een lange periode van balbezit. Alleen het gaat om doelpunten; het creëren van kansen gaat ons niet gemakkelijk af. Dat laat het doelsaldo ook zien, maar ons veldspel was prima. Met twee afgekeurde goals zat het ook niet mee. De late 1-1 die wij uit een standaardsituatie maakten geeft wel aan dat we tot het eind geloof hebben gehouden. We hadden zelfs de overwinning kunnen pakken in de laatste seconde. Helaas was het ons niet gegeven. De 1-1 is misschien wel een juiste afspiegeling.”

BWO-trainer Geert Veldhuis: ,,Terechte uitslag. In de eerste tien-vijftien minuten was SDC ’12 beter, daarna waren wij gevaarlijker en kregen we meer kansen, vooral in de omschakeling. De tweeded helft vond ik matig van beide kanten, SDC ’12 probeerde meer te voetballen en wij vanuit de omschakeling. Het was een echte 0-0-wedstrijd met twee doelpunten uit twee standaardsituaties.”