tel. 0575-517988

Opstelling: B. Eenjes, J. Mulders, D. van der Woning, D. Aveskamp, M. Bos (Zon. 1), M. van der Woning (Zat. 3), D. Oude Bruinink, G. Kluvers, D. Smellink, R. Meinders, S. Froeling

Wissels: S. Knol (JO19-1), C. Hesselink, J. Blokhuis en J. Nijhuis (JO19-1)

Geblesseerd: S. Sein, R. Kuiper, R. Scholte Lubberink, H. Kooier en J. Peters

Waar enkele weken terug een paar spelers weer terugkwamen van een blessure, zijn er net zo hard weer wat in de ziekenboeg beland. Zo hebben we momenteel 5 geblesseerden. Daarom doen er geregeld spelers mee van andere teams. Dit keer gingen de busjes om 9:00 richting Zutphen, waar SDC'12 het op nam tegen AZC 2, die zich langzamerhand gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie, aangezien ze de 2e periode hebben gewonnen.

Toch blijft het bijzonder dat als we op bezoek gaan in Zutphen de scheidsrechter niet komt opdagen... We mochten dan wel deze wedstrijd doorlopend wisselen, zo konden de spelers met minder minuten, ook meer aan de bak komen.

Het veld in Zutphen was niet goed, de scheids gaf aan dat het gesproeid moest worden, maar dat het sproeisysteem kapot was, uitwijken naar het kunstgrasveld was niet aan de order. AZC trok zich terug en liet SDC'12 voetballen, de druk werd voornamelijk gezet op de backs, daar wilde AZC de ballen veroveren. In de 9e minuut was het een ongelukkige terugspeelbal van Roel die achter Bram in het doel viel. AZC op een 1-0 voorsprong.

Lang heeft de thuisploeg hier niet van mogen genieten, enkele minuten later was het Max die de 1-1 op het scorebord zette. Een aanval van de rechterkant kon die op een rommelige manier binnenschuiven.

De eerste helft duurde voort en het spelbeeld bleef hetzelfde, AZC wachtte SDC'12 op, en kwam mede door personlijke foutjes aan onze zijde af en toe gevaarlijk voor het doel van Bram, maar hij wist zijn doel verder schoon te houden. In de 40e minuut moet Sven het veld verlaten en komt Jelmer voor hem in de plaats. Met Jelmer op het middenveld komt er wat meer voetbal in het spel. De rust wordt opgezocht met een 1-1 stand.

Na de rust zijn Dirk, Roel en Gijs achtergebleven op de bank, hun vervangers waren Cas, Jurre en Sem. AZC gooide de formatie wat om, waardoor SDC'12 wat meer moeite kreeg op het spel van de heren uit Zutphen. Tot echt grote kansen leidde dat nog niet echt, en zo kwam SDC'12 er ook nog sporadisch uit. Achter de verdediging van AZC lag behoorlijk wat ruimte. Max werd in de 62e minuut nog diep gestuurd, maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper.

10 minuten later was het raak voor AZC, 2-1... Een corner werd kort genomen die tot in het zestien-meter gebied niet werd onderschept. Een speler van AZC schepte de bal richting de tweede paal, waar de aanvoerder binnen kon koppen, nadat Dirk deze man over het hoofd ziet. De 3-1 valt 6 minuten later, door slordig balverlies wordt de aanvaller van AZC weggestuurd, die tenslotte beheerst binnenschuift achter Bram.

SDC'12 kan de wedstrijd niet meer na zich toe trekken en verliest wederom van de heren uit Zutphen. Door het gelijke spel van Witkampers tegen TVC'28 staat het na weken weer te zwaaien met de rode lantaarn.

Volgende week tegen RKZVC kans om dat weg te poetsen, vol gas het seizoen goed afsluiten!

Na de wedstrijd gezamenlijk kijken naar SDC'12 1 die het leven van STEVO 1 zuur zullen maken, en het kampioenschap wat in de weg te gaan zitten. SDC'12 1 heeft al twee wedstrijden op rij gewonnen, dus een derde zal goed smaken.

Vervolgens zal er in de kantine een afsluitend feestje zijn... STAY TUNED!