Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

Opstelling: Bram Eenjes, Rob Kuiper, Jaap Mulders, Daan Aveskamp, Stijn Peters (JO19-1), Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Dirk Smellink, Huub Kooiker, Roel Meinders en Loek Bekhuis (JO19-1)

Wissels: Jurre Blokhuis, Gijs Kluvers, Len Blokhuis (JO19-1) en Cas Bruins (JO19-1)

Afwezig: Semonway Sein, Dirk van der Woning, Sven Froeling, Jelle Peters (Geblesseerd), Mick Bos (Wedstrijdselectie 1e elftal)

Wederom waren het veel spelers wie af moesten worden gestaan, dan wel worden toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Topscorer Mick Bos moest de geringe selectie van het 1e elftal oplossen. (Naar behoren, want Mick stond vooraf aan de eerste goal van SDC'12 1, met een assist kwam hij op het wedstrijdformulier)  En wederom waren het maar liefst 4 spelers van de JO19-1 wat bij SDC'12 2 mee mocht doen, waarvan twee spelers in de basis.

Op voorhand was dit dé degradatiekraker van de competitie, echter wist AZC in de laatste 3 wedstrijden 7 punten te behalen, zij kwamen met een goed gevoel naar De Molendijk.

SDC'12 2 begon voortvarend aan de wedstrijd, het speelde verzorgd en probeerde de aanval te zoeken. Hier en daar wat mogelijkheden waren dan ook gemaakt. In de 14e minuut was het Stijn dat een kans kreeg op de 1-0. De keeper van AZC kon nog net redding brengen, waardoor de brilstand bleef staan.

Bram kreeg nog een gele kaart rondom de 20e minuut. Bram was iets te laat bij de aanvaller van AZC, waarna hij gevloerd werd door Bram, net buiten het 16-meter gebied.

Daarna was het Huub Kooiker die nog voor de goal kwam, maar uiteindelijk te weinig kracht vond om tot een goed schot te komen.

Minuten later was het Dirk Smellink met een individuele actie, hij omspeelde veel spelers van AZC, waardoor die vrij voor de goal stond. Dirk ging echter voor eigen succes, waarbij een balletje breed meer op zijn plaats was geweest.

Kansen waren er dus wel voor SDC'12 2. Toch was het AZC dat de score opende. In de 41e minuut lag de bal in het net, een voorzet van de rechterflank kon binnen worden geschoven door de spits van AZC. Geen lekker moment voor SDC, waarna de thee ook werd opgezocht met een 0-1 achterstand.

Na rust bleven Rob en Daan OB achter in de kleedkamer, zij mochten zich nog opmaken voor de wedstrijd van het 1e elftal. Daan OB heeft achteraf gezien nog enkele minuten mogen maken bij het 1e elftal, Rob echter niet. De wedstrijd duurde voort en het was het 1e kwartier van de tweede helft rustig. SDC en AZC begonnen beide wat rustiger aan de tweede helft, dit was ook te zien aan het spel. Minder kansen en mogelijkheden om te noteren.

Len passeerde hier en daar wel zijn directe tegenstander, en het was in de 63e minuut dan toch raak voor SDC'12 2. Len bereikte Daan Aveskamp in de 16, die de bal bekeken langs de keeper van AZC schoot. 1-1 en SDC'12 2 wist waar het voor speelde, er zou gewonnen moeten worden.

SDC'12 2 speelde hierna aanvallend, het was bezig om de druk bij AZC te leggen. Kansen ontbraken echter in het restant. Wat het erger maakte, was dan de goal van AZC. Een geweldige pass vanaf de linkerkant ging over Loek heen, de aanvaller stond vrij en wist de bal dan achter Bram te krijgen. 1-2, doodzonde...

Gezien het spelbeeld en de kansen, was dit echt niet nodig. Directe concurrent AZC uitgelopen op 7 punten. SDC'12 2 blijft achter op de laatste plaats. Eerstvolgende veilige plek betreft nu een achterstand van 7 punten. vanaf plek 10 ben je veilig in deze competitie, aangezien er geen nacompetitie is om degradatie.

Er zit maar een ding op voor SDC'12 2; dat is kop omhoog en gaan, strijden voor elke meter en dan komen de punten vanzelf. We zien jullie allen graag terug op zondag 5 februari 2023, dan speelt SDC'12 2 thuis tegen SDOUC 2. Eerste wedstrijd ging daar met 4-1 verloren.

Hopelijk is dan de ziekenboeg zo goed als schoon verklaard, en spelen we het restant van de competitie uit met een fitte selectie!