Voorhoede: Chantrak, Mart en Niel
Reserves: Dirk (2e), Cas (2e) , Jannes (2e) en Jasper (A1)
Geblesseerden: Tom, Jouri en Jaap (allen knie)
Afwezigen: Stef, Lars, Jesper Jarin, Daan en Melle

28 november 2021 was alweer de laatste (thuis)wedstrijd geweest toen het vanmiddag “weer los kon gaan”. Corona en Koning Winter waren niet meer de spelbrekers.
In de “winterstop” hebben hoofdtrainer Philip Agteres en assistent-trainer Maurice Bartels hun contract bij SDC ’12 met een jaar verlengd. Dat is mooi zo vroeg in het seizoen, want dan kan er straks al gebouwd worden aan de selectie voor 2022-2023.
In de bekercompetitie is SDC ’12, in de afgelopen periode, door naar de volgende ronde zonder te spelen.
Losser heeft zich namelijk teruggetrokken.
In de wetenschap dat er nog niemand op scherp staat met de gele kaarten en dat Stef, tot nu toe, club-top-scorer is met 7 doelpunten reisde het gezelschap vanmiddag af naar Groenlo.
Grol staat gelijk met SDC ’12 en Achilles ’12 zodat op voorhand de nummers 5 elkaar troffen.

Na even te moeten wennen aan de harde wind en de vele regendruppels kwam de wedstrijd moeizaam op gang.
Grol nam iets directer het initiatief en na 5 minuten moest Jori al aan de noodrem trekken. Geel was zijn “beloning”. SDC ’12 loerde op de uitval zodat Grol de opening moest zoeken. Dit deden ze steeds door de bal achter de laatste linie te leggen. En steeds was het buitenspel. Tot aan de 23e minuut. Toen werd er niet gefloten voor buitenspel, na een dieptepass. De spits kwam 1 op 1 met Bram en tikte beheerst binnen: 1-0.
Na ruim een half uur spelen is het spel van beide kanten rommelig. Haastig en onverzorgd voetbal waar heel veel de lange bal gespeeld werd.
Heel af en toe was SDC ’12 iets gevaarlijk. Zo ook bij een steekpass van Mart op Chantrak, maar daar zag de scheidsrechter buitenspel in.
Als in de tweede helft het spelbeeld niet verandert (lange bal, haastig voetbal en foute bal-aannames) dan valt er in Groenlo niet wat te halen vandaag.

Jannes komt na rust voor aanvoerder Rick (de band gaat naar Niels) en even zag het er naar uit dat er meer felheid en hoger druk zetten in de ploeg kwam. Mart had zelfs de 1-1 op de pantoffel maar kon net niet meer stiften. Dit offensiefje zakte na 10 minuten echter weer weg, en toen een aanval op het middenveld werd overgenomen door Grol vloeide daar in de 57e minuut de 2-0 uit voort.
De wissel van Dirk voor Mick P. (65e minuut) leverde hierna geen kentering meer op.
Een zeer snelle aanval, over maar 3 schijven, werd SDC ’12 wederom fataal 3-0.
Het spel van SDC ’12 werd nog onzekerder en de fouten stapelden zich op. Stijn werd nog gewisseld voor Cas in minuut 75, maar het wachten was op de 4-0. En die kwam er ook in de 85e minuut. Net daarvoor had Cas nog wel de paal weten te raken na een goed loopactie op de linkerflank. Het mocht niet baten.

Hopelijk verdwijnen aanstaande week het “Corona-spook”, de “Blessuregolf” en de “Wintersport-perikelen” zodat tegen BWO de opwaartse lijn kan worden ingezet.