Achterhoede:  Rick, Jsper, Niels en Jarin
Voorhoede: Stef, Mart en Chantrak
Reserves:  Maarten, Tom, Niel en Jori
Geblesseerden: Jouri en Jaap (Bas en Daan ziek)

De zon beloofde vanmiddag op voorhand een frisse voorjaarspot.
Beide teams zijn bezig met een slechte serie. De laatste 2 wedstrijden gingen zowel Vogido als SDC ’12 eraf met 2 nederlagen, met 2x 4 tegengoals. Een ‘wieder-gut-maching’ voor de supporters (35!!!) zou op z’n plaats zijn.

Vogido startte met druk, haastig voetbal. Veel lange halen. SDC ’12 poogt vanuit achteruit rustig op te bouwen en de vrije man te vinden. In het eerste kwartier resulteerde dat eigenlijk in 1 mooie aanval van SDC ’12. Tim lanceerde zichzelf door een bal op z’n hoofd te laten vallen zodat hij kon schieten op goal. Chantrak kwam net iets te laat voor de intikker.
SDC ’12 oogde wat doordachter dan de afgelopen weken en kreeg langzaam in de tweede helft het overwicht. En net dat er de verwachting insluipt voor de 0-1, slaat Vogido in de 32e minuut toe. De sporadische aanval werd op links opgezet en doordat de verdedigers te ver van de mannen afstonden kon een simpele breedte pass net zo simpel (wel mooi) worden afgerond door de inlopende spits: 1-0.
SDC ’12 lijkt niet aangeslagen en herpakt zich snel door het overwicht weer te pakken. Echte gevaarlijke kansen levert dit echter niet op. Ook de vrije trap van Stef levert, vlak voor rust, niet de gewenste gelijkmaker op.

Na rust (geen wissels) wordt het tempo laag. SDC ’12 kiest voor een gedegen opbouw en wil geen fouten maken in de aanname en de passing. Er zit geen drive in het spel om snel de 1-1 te willen maken. Toch wordt ie wel gemaakt in de 62e minuut. Stef neemt de bal met links, op de rand van de 16, aan en tikt hem voor zijn rechter. Technisch legt hij de bal bekwaam in de verre hoek achter de doelman van Vogido. Direct hierna komt Niel voor Chantrak en Tom voor Jarrin.
In de 75e minuut legt Tim met een afgemeten voorzet de bal op de kruin van de duikende Mart. Hij wordt duidelijk onderuit geduwd en een strafschop zou het logische vervolg zijn. De scheids zag het echter anders en wuifde dit onterecht weg. Het spel werd vervolgd met een onterecht afgekeurde kopbal van Stef. Hij zou buitenspel hebben gelopen, wat zwaar te betwijfelen viel. Vogido ontsnapt aan de 1-2.
Direct daarna ontsnapt SDC ’12 aan de 2-1. Een schot op goal flitst maar net langs de verkeerde kant van de  paal. Dit luidde een zeer hectisch eindfase in.
Een lange aanval over vele schuiven en vele schermutselingen belandde uiteindelijk bij Stef in de 79e minuut. Stef schoof de bal laag voor en de inlopende Niel rondde beheerst af: 1-2.  Een terechte voorsprong, kijkende naar het matige spelbeeld.
Vanaf de aftrap kon SDC ’12 maar heel even genieten van deze voorsprong. De aanval van Vogido over 4 schijven werd door de verdediging van SDC ’12 te laks ingeschat. De rechtsbuiten kon in de 16 draaien en zocht, en vond, de verre hoek: 2-2.
Het spel wordt slechter en er wordt veel balverlies geleden aan beide kanten. Ook vallen veel spelers opvallend over elkaar heen. Rommelig.
In die rommelige laatste 10 minuten gooit Vogido een lange bal achter de laatste lijn van SDC ’12. Een duidelijke buitenspelsituatie ziet de scheids over het hoofd. Bram kan de inzet nog redden maar een inlopende speler van Vogido tikt alsnog makkelijk de 3-2 binnen.
Iedereen die de Denekampers een warm hart toedraagt wond zich op. Stef in het bijzonder, die daarvoor geel kreeg gepresenteerd.
Vanaf de aftrap (inmiddels al de 85e minuut) laat Stef zich vallen in de 16 van Vogido, hopende op een penalty. Dit was het echter niet en de scheids vond dit een dusdanige schwalbe dat Stef zijn tweede gele kaart, dus rood, kreeg. Dit werd Maurice (assistent trainer) teveel en liet de scheidsrechter weten dat deze man aan een hele slechte tweede helft bezig was. Ook Maurice kon toen inrukken met rood.
In deze tumultueuze periode werd Jori er nog ingebracht voor Mick. Het mocht niet meer baten.
Het gemopper na afloop leverde ook niet meer de 3-3 op.

Wederom weer een nederlaag. A.s. weekend komt de koploper uit Borne naar Denekamp. Er mag a.s. week wel iets gebeuren om de hoofden op te beuren en uiteindelijk volgende week de punten weer binnen te halen.