Voorhoede: Stef, Niel, Mart
Reserves:  Maarten, Tim, Mick P., Melle en Chantrak
Geschorst:  Jori
Geblesseerden: Jaap, Jesper en Jouri

Op een zonovergoten Tweede Paasdag trok SDC ’12 ten strijde tegen het Enschedese Vogido. Na de recente nederlaag van een aantal weken geleden waren de jongens uit Denekamp gebrand op een revanche. De middag begint echter al vroeg met een tegenvaller. Aanvoerder Jesper haakt, net zoals in de uitwedstrijd tegen Barbaros, in de warming-up al af met een blessure. Zijn vervanger is Tom waardoor Jarrin, in plaats van op de linksback positie, centraal achterin naast Niels kwam te spelen.

De wedstrijd begint gelijk met een dubieus moment. Mick werd in de 2e minuut gehaakt in het zestienmetergebied van de tegenstander. Was dit een penalty? De scheidsrechter gaf snel duidelijkheid en liet doorspelen. De openingsfase is verder aftastend waarbij SDC ’12 het meeste balbezit heeft en het spel maakt. Er wordt zorgvuldig opgebouwd, maar af en toe zijn er wat slordigheden in de passing. De intentie van Vogido was overigens ook vrij snel duidelijk. Zij kwamen voor een punt, zakten diep in en konden niets anders dan loeren op de counter.

Na 15 minuten vindt er wederom een penaltymoment plaats. Dit keer schiet Mart de bal, na een snelle counter over rechts, de bal hard voor. Deze kwam terecht op de hand van een verdediger van Vogido. Was dit hands? De scheidsrechter besloot van niet. Vlak daarna bouwde SDC ’12 goed op en speelden ze Rick, gelegenheidsaanvoerder bij afwezigheid van Jesper, vrij op de rand van de zestien. Hij schoot hard, maar tevens ook rakelings naast.

De eerste helft kabbelde voort waarin de opbouw tot de helft van de tegenstander prima verliep, maar het vervolg in een te laag tempo werd voortgezet. Halverwege de eerste helft legt Rick uit een vrije trap de bal nog op de kruin van Stef. Hij kon de bal verlengen alleen kon de keeper redden. Even later sneed Rick een vrije bal te kort aan en leidde hiermee een counter voor Vogido in. Jarrin trok aan de noodrem en kreeg een gele kaart.

Nadat Vogido op slag van rust bijna op 0-1 kwam, maar Bas goed redde, counterde SDC ’12 snel. Stef schakelde vanuit de vorige aanval niet om waardoor hij nog diep op de helft van de tegenstander stond. Hij ontving de bal, speelde zijn mannetje uit, en legde breed op de inlopende Niel die voor open doel binnen kon schuiven: 1-0!

Na rust kwam Tim er in voor Lars, die met lichte hamstringklachten in de kleedkamer achter moest blijven. In de 50e minuut kwam het eerste wapenfeit van de tweede helft van de kant van SDC ‘12. Mart legde aan voor een schot, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van Vogido. Een reeks met corners volgde waaruit Stef van dichtbij nog over kopte. Kort hierna vond het derde wel/niet penaltymoment plaats. Een speler van Vogido controleerde de bal met de hand, maar opnieuw besloot de scheidsrechter om door te laten spelen. In de 54e minuut kreeg Vogido nog een kopkans nadat Bas mis zat, maar de bal werd uiteindelijk naast gekopt.

Stef en Niel werden in de 60e minuut vervangen door Chantrak en Mick P. Beide beloonden hun invalbeurt bijna met een assist en een goal nadat Chantrak een goede actie maakte op de rechterflank, de bal voorgaf op Mick P. en hij daarna op de lat kopte. Het bleef hierdoor 1-0. Vogido bleef hierdoor hoop houden en begon langzamerhand ook iets minder in te zakken en bij vlagen wat hogerop te spelen. Er ontstonden ruimtes achter de verdediging van Vogido, maar SDC ’12 vergat opportunistisch te spelen en het geluk te zoeken. Er was weinig dreiging en er werden weinig acties gemaakt. De counters van Vogido leverden meer gevaar op en uiteindelijk hing zelfs een goal voor de matig spelende uitploeg in de lucht. Sterker nog, wanneer Bas verkeerd uittrapte en de rechtsbuiten van Vogido werd gelanceerd, kon hij voorgeven op de spits die de bal vlak voor het einde van de wedstrijd tegen de touwen wist te schieten: 1-1.

SDC ’12 reageerde door in de 84e minuut Melle in te brengen voor de moegestreden Daan. In de 90e minuut wist Melle op snelheid nog een counter in te leiden aan de linkerkant van het veld. Hij gaf de bal mee aan Mart die Tim vrij voor de keeper kon zetten. Zijn pass was echter te zacht waardoor Tim niet lekker uit kwam en de bal niet op goal wist te krijgen.

Al met al een vlakke wedstrijd waarin vooral de tweede helft ondermaats en slordig was. Over twee wedstrijden gezien 4 punten verloren tegen hekkensluiter Vogido. Zonde… Gauw vergeten en op naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Wijhe!