Achterhoede: Rick, Jesper, Niels, Jarrin
Voorhoede: Stef, Jouri, Niel
Reserves: Melle, Mart, Daan, Jori en Bram
Geblesseerden: Tom, Lars, Stijn, Jaap en Chantrak

Barbaros uit Hengelo was deze zondag de tegenstander van SDC ’12.
Barbaros is de competitie niet goed begonnen. 1 Mager puntje, 15 goals tegen en maar 4 goals gemaakt. Er waren zo’n 175 mensen op deze wedstrijd afgekomen waaronder een voormalige held, Douglas van FC Twente.

Het begin leek wel op de meeste openingen van de laatste wedstrijden. Een slordig, traag en zoekend SDC ’12. Na een kwartier veranderde dit spel iets doordat SDC ’12 meer op de helft van Barbaros aan het voetballen kwam. Uitgespeelde, vloeiende aanvallen bleven ontbreken. Barbaros zette hier niets tegenover. Een aanval van SDC ’12 aan de rechterkant werd afgeslagen en in de omschakeling kwam Barbaros tot een aanval. De rechtsbuiten dreef Jarrin achteruit de 16 in en na zijn actie toucheerde Jarrin hem heel licht. De strafschop werd makkelijk gegeven en ook makkelijk benut: 0-1.
SDC ’12 leek iets aangeslagen en het spel werd er nog onzekerder van. Gevolg was dat Barbaros een fase had waar ze het combineren iets beter afging. Echte opwindende dingen gebeuren de eerste 20 minuten echter niet. Totdat Jouri werd diep gestuurd. In een duel in de 16 kreeg Jouri een drukje zodat hij uit balans op zijn knie viel. Knieschijf leek uit de kom dus was een wissel het logische gevolg. Mart kwam voor hem. Mart liet na ruim een half uur wat van zich horen. Een vrije trap op de rechtervleugel draaide Niel met links voor. Mart stond goed en kon vrij, met een stuit, inkoppen. De 1-1 was een feit.
Nu leek Barbaros iets van slag. Ze gaven veel ruimte weg op het middenveld en SDC ’12 kreeg hierdoor grip op de wedstrijd. Dit resulteerde vlak voor rust tot enkele scrimmages waaruit eigenlijk wel gescoord had mogen worden. Dit gebeurde niet zodat beide teams, voor na de rust, mochten blijven hopen en vrezen.

Verder ongewijzigd startte de tweede helft zoals de eerste ook was begonnen. Veel balverlies, vele hoge klutsballen en veel foute passing van beide kanten. De toeschouwer was de verliezer, deze middag.
In de 60e minuut kon Mick inpakken met een hamstringblessure. Daan maakte zijn opwachting en Tim ging op de positie van Mick voetballen. Rick zetten een licht offensief in met een harde knal. De corners die volgden waren spannend maar niet echt gevaarlijk. Mart bracht met actief voetbal, zo nu en dan, enige dreiging. Een kopbal die van de lijn werd gehaald, was een mooi voorbeeld daarvan.  Stef werd in de 71e minuut, hinkend, gewisseld voor Jori. De ziekenboeg loopt nu aardig vol bij SDC ’12. Op het laatst van de wedstrijd loopt Niels nog tegen een terechte gele kaart aan en heeft Barbaros nog een goede kans. Bas redt echter bekwaam.

Geen beste pot voetbal, wellicht een terechte puntendeling, hopende dat de blessures meevallen en met de kin omhoog naar volgende week. Uit naar Eilermark. De nummer 3, SDC ’12 staat 6e (11 punten).