Geblesseerden: Jaap, Jesper, Mick D, Chantrak en Jouri
Afwezig: Tim

Op bezoek in Borne bij de koploper op een zonovergoten sportpark.
Zou SDC ’12 kunnen stunten en zicht richting “veilig” kunnen voetballen?

Het leek erop dat SDC ’12 de middag onbevangen tegemoet zou treden want al na drie minuten demarreerde Stef en gaf de bal mooi voor op Mart, die er zijn hoofd net niet goed tegenaan kon krijgen. Echter pakte NEO al vrij snel het initiatief, door snel steeds druk op SDC ’12 te zetten en zodoende vroeg de bal steeds te veroveren. Vanuit de opbouw achterin kon SDC ’12 heel moeilijk een vrije man vinden. SDC ’12 kwam dan ook niet gevaarlijk voor het doel van NEO. Na een half uur te hebben gespeeld was ook NEO niet bij machte om echt gevaarlijk te worden, buiten 1 kans om die de spits van NEO net niet van dichtbij kon verzilveren.
De verdediging van SDC ’12 staat solide maar kan geen enkele bal richting het middenveld en voorhoede kwijt.
Een dubieuze vrije trap (Tom kreeg de schop en niet anders om) werd op het hoofd van een NEO speler geplaatst. Deze kopte richting Bas die uiteindelijk de bal in het eigen doel grabbelde: 1-0.
Dit betekende ook al snel daarna een terechte ruststand op basis van het overwicht van NEO.

Door de 0-0 tussenstand bij Bon-Boys (mede titelkandidaat) tegen Grol kwam NEO fel en vastbesloten uit de kleedkamer. Het initiatief werd wederom opgepakt en SDC ’12 werd in de achteruit gedwongen. Na 7 minuten gaf dit voor NEO de 2-0 voorsprong. Een licht getoucheerd schot vanaf de 16 was onhoudbaar voor Bas.
5 minuten later viel de 3-0 al. Rick was zijn man kwijt in zijn rug en de linksbuiten kon achterlangs vrij op het doel van SDC ’12 af. Hij rondde netje af (57e minuut).
Het spel van SDC ’12 kwam dit niet ten goede. Het elftal straalde onzekerheid uit en er werd niet gestreden om de bal. In bijna elk duel moesten ze het onderspit delven.
NEO zou een makkelijke middag krijgen want na nog geen uur voetballen slalomt de linksbuiten van NEO door de defensie om de 4-0 aan te tekenen. Een afslachting dreigt want SDC ’12 is niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op te zetten en NEO bij de eigen goal weg te houden.
Philip wisselt in de 61e minuut Niel voor Melle en hierdoor zakt Mart naar het middenveld.
Tom krijgt geel omdat hij een aanval van NEO onreglementair stopt.
NEO blijft steeds de aanval zoeken en in de 67e minuut resulteert dit in de 5-0. Hier lag aan ten grondslag dat er vanuit achteren wederom geen opbouw kon worden opgezet. Bas poogde wederom onrustig een driehoek op te zetten maar bracht hiermee dit keer Jarrin in de problemen.
De 6-0 volgde na een minuut dan ook al. Ook hier zette NEO druk op SDC ’12. De bal kon niet weg en de vrije man werd aan de Bornese kant wederom makkelijk gevonden.
De koppen gingen logischerwijs hangen bij SDC ’12. De spirit liep er helemaal uit. In de 72e minuut komt Stijn voor Daan om de verdedigende linie te ondersteunen. De schade zou echter nog niet helemaal vanaf hier beperkt blijven want in minuut 82 komt de 7-0 ook nog op het scorebord.
Stef neemt deel aan de malaise door zich te “verdribbelen” en zodoende zeer makkelijk NEO de gelegenheid te geven om de 7-0 binnen te schieten. Stef wordt dan ook direct gewisseld voor Mick Postma.
De resterende minuten verlopen gelukkig snel. NEO doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap en bij SDC ’12 moet er echt nog wat gewonnen gaan worden om het degradatiespook uit Denekamp te weren. As donderdag hopelijk de rug rechten tegen BWO (die in het zelfde schuitje zit) en héél snel deze wedstrijd vergeten…