FC Eibergen C1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

16 april 2016 12:30

Capar, F.

zaterdag 16 april was de tegenstander op sportpark De Molendijk de nummer 6 van de hoofdklasse, FC Eibergen C1. De vorige ontmoeting verloren wij met 5-2.

Afgelopen zaterdag werden veel duels uitgevochten op het middenveld. Wanneer Eibergen in balbezit kwam werd er veel de lange bal gespeeld op de fysiek sterke en snelle spits. Ook de buitenspelers zorgden voor dreiging en de nummer 10 kon ook een aardig balletje trappen. SDC '12 C1 stond verdedigend goed. Wel had Eibergen de beste mogelijkheden. In de 10e minuut werd een lange bal goed aangenomen door de aanvaller en weet deze goed binnen te schieten, 0-1. Eibergen kreeg nog een aantal goede mogelijkheden en SDC ook een aantal kansjes. In de 29e minuut geeft Mika een goede bal op de vrijstaande Mick Postma maar de verdediger van Eibergen komt ertussen. Echter weet hij de bal niet goed te controleren en Mick Postma kan 1 op 1 doorlopen op de keeper. De keeper wordt uitgespeeld en Mick schiet goed binnen, 1-1.
In de 2e helft krijgt Eibergen een goede mogelijkheid maar weet onze keeper Bas met de vingertoppen de bal van richting te veranderen en hierdoor kan de aanvaller van Eibergen niet vrijuit schieten. Na dit moment pakt SDC '12 C1 het erg goed op. Verdedigend wordt er niks meer weggegeven. Er wordt goed positiespel gespeeld en er worden meerdere kansen gecreëerd. In de 57e minuut weet Mick Poelman dan ook de verdiende 2-1 te maken en een minuut later is het Derk Kienhuis die de eindstand op het scorebord zet, 3-1. Een hele goede en belangrijke overwinning! Ook volgend seizoen speelt SDC '12 C1 weer in de Hoofdklasse.
Volgend weekend zijn wij vrij en op 30 april gaan wij op bezoek bij Sportclub Lochem C1. De laatste wedstrijd van de competitie spelen wij nog thuis tegen Victoria '28 C1.