33'

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

9 april 2016 12:45

Ebbers, W.H.M.

Om 12:45 uur was de aftrap op het prachtige sportpark van FC Winterswijk. In de begin fase was SDC '12 C1 de bovenliggende partij en won de meeste duels. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden. Na een goede bal van Dirk op Kay weet Kay de bal hoog in de 16 meter te leggen. Derk Kienhuis kopt deze bal onderkant lat en dan bal komt het veld weer in. In de rebound is Mick Postma alert en kopt de bal binnen 0-1. Naarmate de wedstrijd vordert wordt FC Winterswijk sterker. Ze beschikken over een uitstekend middenveld en een goede aanval. Ze krijgen een aantal goede kansen maar deze gaan er niet in. Pas in de 27e minuut weten ze te scoren. Na een goede opening op de linksbuiten weet hij de bal net tussen de palen te werken. 3 minuten later is het weer raak voor Wintersijk, 2-1 en de 3-1 valt ook kort daarna door slecht uitverdedigen wordt de bal alsnog in de rechte bovenhoek gekruld. Helaas hebben wij in deze fase de voorsprong te snel weggegeven. Door niet scherp genoeg te zijn in de duels. Wel moet gezegd worden dat Winterswijk echt beschikt over een prima team. Nog kort voor rust schiet Dirk de bal op de keeper en in de rebound is het wederom Mick Postma die klaar staat om de bal binnen te schieten. 2-3.
In de 2e helft was het een totaal andere wedstrijd. FC Winterswijk vergat te voetballen en speelde veel de lange bal. Achterin stond het uitstekend bij SDC '12 C1 en wij hebben de 2e helft zo goed als niks weggegeven. Echter veel kansen werden er ook niet gecreeërd. Direct na rust kreeg Derk Kienhuis nog een mogelijkheid maar zijn inzet ging net naast. Door de goede inzet van alle spelers van SDC'12 C1 weten wij nog te scoren. Gijs gooit de bal in de diepte bij Mick Postma en Mick Postma komt 1 op 1 op de keeper. Hij blijft rustig in deze situatie en schiet beheerst binnen in de korte hoek. De eindstand staat hiermee op het scorebord, 3-3. Uitstekend resultaat!!
Volgende week komt FC Eibergen C1 op bezoek. Aftrap op Sportpark De Molendijk is 12:30 uur.