...

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

2 april 2016 12:30

Veen, B. van der

TVC '28 C1 staat eerste in de hoofdklasse en wil maar één ding en dat is kampioen worden. TVC wordt op de hielen gezeten door FC Winterswijk C1, Winterswijk heeft 4 punten achterstand. Beide ploegen spelen nog tegen elkaar. FC Trias lijkt te zijn afgehaakt na het verlies vorige week tegen Colmschate, 7 punten achterstand op de koploper.
SDC '12 C1 zal nog een aantal punten moeten halen om zich echt veilig te spelen. Juventa '12 C1 is al gedegradeerd en SP Lochem C1 heeft 6 punten achterstand op ons met nog 4 wedstrijden te spelen.
TVC '28 C1 was afgelopen zaterdag de tegenstander van SDC '12 C1. SDC '12 C1 begon goed aan de wedstrijd. Er werd goed vooruit verdedigd en druk gezet op de verdedigers en middenvelders van TVC. Dit resulteerde dan ook in een aantal foutieve passes van de spelers uit Tubbergen. Hierdoor kwamen wij vaak in balbezit en werden er enkele mogeljkheden gecreeërd. TVC probeerde toch het goede positiespel te spelen met veel beweging van de middenvelders en de opkomende backs. Onze keeper Bas had veel last van zijn knie maar moest noodgedwongen toch verder, omdat er geen andere keeper voorhanden was. In de 23e minuut krijgt Dries de bal aangespeeld en weet deze met links in de diepte te spelen op Mick Postma. Mick Postma kan door richting de keeper en ziet Derk Kienhuis vrij staan in de 16 meter. Derk neemt de bal rustig aan en schiet beheerst binnen, 1-0. TVC '28 C1 komt er ook een paar keer gevaarlijk uit maar de schoten gingen net naast of over de goal. In de 30e minuut schiet een speler van TVC de bal naast en wij willen de uittrap nemen. Helaas beslist de scheidsrechter dat het een corner wordt. Deze corner wordt niet goed verdedigd door ons en de linksbuiten schiet goed binnen, 1-1. Dit is tevens de ruststand.
In de 2e helft neemt TVC '28 C1 meer initiatief en laat SDC '12 C1 zich terug drukken. We geven de tegenstander te veel ruimte en hierdoor komen ze aan het voetballen. in de 38e minuut speelt de linksbuiten 2 spelers van ons uit en schiet de bal in de verre hoek, 1-2. Kort hierna krijgen wij een goede mogeljkheid om 2-2 te maken. Helaas schiet Derk Kienhuis de bal op de keeper. In de 51e minuut passeert de middenvelder van TVC een aantal spelers en weet met een steekpass de spits te bereiken, helaas staat de spits buitenspel en wordt er gefloten. De scheidsrechter geeft aan dat er een overtreding is gemaakt na eerst voordeel te hebben gegeven. Wanneer je in de hoek zit waar de klappen vallen zit het gewoon niet mee. Eerst die corner en nu deze vrije bal tegen. De speler van TVC schiet deze bal overigens geweldig binnen en zo staat er 1-3 op het scorebord. Vanaf dit doelpunt gingen de kopjes naar beneden bij de jongens uit Denekamp. TVC '28 creeerde nog een aantal mogelijkheden, bal op de paal en lat en in de 55e minuut spelen ze een aanval perfect uit, 1-4. Ook SDC krijgt nog twee goede mogelijkheden maar deze gaan er helaas niet in. Eindstand 1-4.
We hebben ons een helft goed kunnen wapenen tegen een uitstekende tegenstander. Helaas zit het dan niet mee. Volgende week gaan wij op bezoek bij de nummer 2 uit de hoofdklasse. We spelen om 12:45 uur op het hoofdveld van het prachtige sportcomplex "sportpark Jaspers". Nieuwe ronde nieuwe kansen!