SDC '12 JO15-1JM

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

19 maart 2016 13:00

Akkaya, R.

Zaterdag 19 maart zijn wij op bezoek geweest in Wierden. Tegenstander was die andere fusieclub uit 2012,  Juventa '12 C1. Juventa won een week eerder knap met 0-1 van Avanti W. C1.
Vanaf de eerste minuut was SDC '12 C1 de betere ploeg. Er werd goed gecombineerd en er werden veel kansen gecreëerd. Al na 6 minuten spelen weet Mick Postma de vrijstaande Rick te bereiken en staat de 0-1 op het scorebord. Juventa kwam er 1 keer gevaarlijk uit en schoot vanaf 25 meter naast. 10 minuten later wist Mick Poelman een goede pass op Mick Postma te geven die oog in oog met de keeper kwam, hij schoot de bal hard op de doelman en in de rebound kon hij beheerst binnen schieten, 0-2. Helaas moest Joep vroegtijdig naar de kant ivm hevige hoofdpijn.  Juventa was machteloos en begon irritant te spelen. Vasthouden en natrappen en door veel geschreeuw van de begeleiding van Juventa werden de jongens opgejut. Mick Postma die meerdere keren aan heeft gegeven tegen de scheidsrechter dat hij werd vastgehouden en werd nagetrapt. Voor de ogen van de scheidsrechter gebeurde dit maar de scheidsrechter gaf geen vrijebal maar een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, vreemd. Dirk wist met een paar geweldige passes Rick en Kay te bereiken en hieruit volgde veel dreiging. In de 21e minuut weet Mick Postma de 0-3 te maken op aangeven van Derk Kienhuis. Dit was tevens de ruststand.
Wij hoopten deze voorsprong vast te houden en snel 0-4 te maken, zodat wij de 3 punten mee konden nemen naar Denekamp.
Zoals bijna elke wedstrijd maken wij er een spektakelstuk van of we nu voor of achterstaan. Juventa begon sterker aan de 2e helft en ging door met het irriteren van onze spelers en wij gingen hier in mee. 5 minuten na rust maakte Juventa de 1-3. Een paar minuten later kreeg Mika nog een mogelijkheid om de 1-4 te maken maar hij raakt bal verkeerd in het 16 meter gebied. Helaas moest ook Mika vroegtijdig van het veld ivm een blessure. In de 51e minuut weten ze de snelle linksbuiten te bereiken en deze speelt te simpel twee spelers van sdc uit en hij legt de bal goed terug en zo staat de 2-3 op het scorebord, een paar minuten later maken ze ook nog 3-3, er wordt terecht gevlagd voor buitenspel maar zoals verwacht had de scheidsrechter hier maling aan. SDC '12 blijft knokken! Dries kan doorlopen op de keeper en kruist voorbij de tegenstander, hij wordt gevloerd en wij denken aan een penalty. Helaas kregen wij een vrije bal tegen? Met nog 5 minuten te spelen voor het einde van de wedstrijd komen we toch nog op op 3-4. Mick Postma krijgt de bal terug gelegd op 11 meter van de goal en weet de bal binnen te werken. Vlak daarna krijgen wij de mogelijkheid om er 3-5 van te maken maar deze inzet belande op de keeper. Ver in blessuretijd weten wij de bal niet goed weg te werken op het middenveld en de middenvelder van Juventa weet de bal achter de verdediging te leggen. Wederom in buitenspel positie weten ze te scoren, ook werd er gevlagd maar het doelpunt werd goedgekeurd. Zo eindigd deze wedstrijd in een 4-4 gelijkspel. Dit is al het 6e gelijkspel van dit seizoen. Uiteraard mogen wij nooit een 0-3 voorsprong weggeven maar het was opvallend welke beslissingen er genomen werden en hoe de begeleiding van Juventa hier invloed op had.
Het was weer een leerzame wedstrijd en zijn een punt uitgelopen op Sp. Lochem C1.
volgend weekend, Pasen, zijn wij vrij. Een week later komt de trotse koploper TVC '28 C1 op bezoek. Aftrap in Denekamp is 12:30 uur.