...

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

12 maart 2016 12:30

Huitink, J.J.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen FC Trias C1 op het programma. Aftrap op sportpark De Molendijk was om 12:30 uur. De wedstrijd in Winterswijk eindigde in een 4-3 overwinning voor Trias. FC Trias staat knap op een 3e plaats en doen nog mee voor het kampioenschap.
De eerste 15 minuten is Trias ook de bovenliggende partij. Een aantal behendige en fysieke spelers maken het verschil. SDC '12 komt zelf niet lekker in de wedstrijd en wanneer ze in balbezit komen dan zijn ze bal ook te snel weer kwijt. in de 8e minuut komt Trias op een 0-1 voorsprong. Na deze 15 minuten zet SDC '12 C1 meer druk en worden er enkele kansen gecreëerd. Helaas worden deze kansen niet omgezet in doelpunten. In de 28e minuut komt Trias op een 0-2 voorsprong en ze hadden mogeljkheden om nog verder uit te lopen maar dit gebeurde gelukkig niet.
De 2e helft komt SDC '12 meer in de wedstrijd. In de 44e minuut weet Jannus met een steekpass Mick Postma te bereiken en hij schiet de bal beheerst langs de keeper 2-1. In de resterende minuten waren er nog 2 goede mogelijkheden voor Trias. 1 fantastische redding van onze keeper Bas en de bal wordt nog tegen de paal geschoten. SDC '12 had meerdere mogelijkheden om de 2-2 te maken. Derk kienhuis en Mick Postma kwamen oog in oog met de keeper maar ze konden de bal niet goed genoeg controleren. Jelle bereikte de 16 meter nog via een goede actie en legde de bal goed terug, helaas zat hier een voet van een speler van Trias tussen. Ook Kay zorgde aan de linker kant voor veel dreiging. Helaas kwam het doelpunt niet en eindigde deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Trias. Wel moet gezegd worden dat alle spelers er alles aangedaan hebben en met veel inzet hebben gespeeld!
Volgende week zaterdag gaan wij op bezoek bij die andere fusieclub uit 2012, namelijk Juventa '12 C1. Aftrap in Wierden is om 13:00 uur.