...

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

23 februari 2016 18:30

Iepma, L.

Op dinsdag 23 februari stond de competitiewedstrijd tegen Avanti Wilskracht op het programma. Deze wedstrijd zou eigenlijk gespeeld worden op zaterdag 5 maart maar beide teams hadden veel afwezigen i.v.m. vakantie/wintersport.
De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
SDC '12 begon erg goed aan de wedstrijd. Er werd met veel beleving gespeeld! Mick Postma schoot na een mooie aanval de bal in de handen van de keeper en een paar minuten later omspeelde hij de keeper en werd neergelegd, de scheidsrechter zag hier geen penalty in maar Derk Kienhuis wist de bal binnen te schieten, 1-0 dachten wij. De grensrechter van Avanti dacht hier anders over en stook de vlag in de lucht. De scheidsrechter keurde deze goal af, onterecht. We gingen door met drukzetten op de heflt van de tegenstander en Avanti probeerde met veel lange ballen en via de omschakeling gevaarlijk te worden. In de 14e minuut speelt Avanti in de omschakeling de aanval goed uit, 0-1. SDC '12 C1 schrok hier niet van en ging door met het goede combinatiespel, er werden enkele kansen gecreëerd. Dit resulteerde niet in een doelpunt. Bij geklungel in onze eigen verdediging profiteerde Avanti nogmaals en zo stonden wij geheel tegen de verhoudingen in met 0-2 achter. Na deze goal knakte er wel wat bij SDC en werd Avanti gevaarlijker. Op slag van rust profiteerde ze hier nogmaals van en stond de 0-3 op het scorerbord.
Tijdens de bespreking werd er aangegeven om weer met veel beleving te gaan spelen en het zaak was om de kansen die gecreëerd worden af te maken. Dit hebben de jongens uitstekend opgepakt. Derk Kienhuis kreeg direct na rust een grote kans 1-1 op de keeper maar zijn inzet werd helaas nog niet verzilverd. Over en weer waren er wat mogelijkheden tot de 55e minuut. Derk Kienhuis kan doorlopen op randje van buitenspel en schiet de bal beheerst binnen, nog geen minuut later maakt Mick Postma de aansluitingstreffer. In de 60e minuut weet Mick Poelman de bal tegen de touwen te werken en maakt dus de gelijkmaker. De ene na de andere kans werd nog gecreëerd en Avanti loerde op de omschakeling. Na met 0-3 achter te hebben gestaan werd het ook nog 4-3 voor SDC '12 C1. Derk Kienhuis schoot goed binnen en dit doelpunt werd dan ook door het hele team gevierd. Helaas wist Avanti nog de 4-4 te maken net voor het eindsignaal. Een hele boeiende wedstrijd voor de supporters. Een compliment naar de jongens die allemaal hard gewerkt hebben en zicht terug geknokt hebben na een 0-3 achterstand.