1 - 3

Voorwaarts T 1 (zon)

2e klasse J

12 mei 2019 14:00

De zege van SDC’12 thuis tegen koploper Bon Boys kon afgelopen zondag tegen de nieuwe koploper Voorwaarts Twello geen passend vervolg worden gegeven. Al zag het daar wel geruime tijd naar uit. Na een 1-1 ruststand kwamen de bezoekers al snel op 1-2. Zo ging het de week daarvoor ook, maar deze keer bleven de Denekampse doelpunten uit en Twello prikte er nog eentje in, waardoor het met een 1-3 winst op terugreis kon.

Toch waren er mogelijkheden voor het team van Mark Wijnreder en Tom Pikkemaat. De kansen waren er. Niet veel, maar voldoende. En Voorwaarts Twello kreeg er niet meer. En dat ondanks het gemis van vier basisspelers: Daan Sanders, Jorg Schulte, Tim Bels en Jan ter Steege ontbraken om verschillende redenen. Desondanks was het verschil op de ranglijst (plek 1 tegenover plek 9) absoluut niet terug te zien. Maar het gaat om de doelpunten. En wat dat betreft was Voorwaarts Twello gewoon effectiever.

De openingsfase was voor Voorwaarts Twello. Zij hadden het initiatief, overigens zonder gevaarlijk te worden. SDC’12 loerde op de counter en de snelheid van Jouri Mensink. Binnen het kwartier kwam de wedstrijd in evenwicht. Echte kansen bleven uit. Met name de bezoekers waren slordig in de eindpass, waardoor de SDC-defensie vrij gemakkelijk overeind bleef.

De eerste serieuze kans was na 20 minuten spelen voor Twello. De linkerspits kwam gevaarlijk door en kwam aan de zijkant oog in oog met de SDC-doelman. Hij legde de bal breed, maar bereikte geen medespeler. Weer liet de eindpass - gelukkig maar - te wensen over. Vijf minuten later was het de beurt aan de thuisclub. Uit een bliksemsnelle omschakeling. De corner van de gasten werd gepakt door keeper Bram Bonnes. Hij gooide de bal naar Bauke Haarhuis, die op zijn beurt Jouri Mensink met een splijtende pass vrij voor de goal zette. Helaas schoot Jouri tegen de keeper op.

Een paar minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een diepe bal van Twello werd niet goed beoordeeld door de verdediging van SDC’12, waardoor Nando Manuputty plots vrij voor de goal stond. Hij had de hoek voor het uitkiezen en maakte dan ook geen fout: 0-1. Overigens zat er wel een sterke buitenspellucht aan deze openingstreffer.

De wedstrijd bleef gelijkopgaand. Een dreigende aanval van de bezoekers werd te niet gedaan door de spits: hij schoot zelf in plaats van af te leggen naar zijn collega-spits, die rechts van hem helemaal vrij stond. Weer die eindpass ….. Kort hierna was Melle Zwiep dicht bij de gelijkmaker. Jouri Mensink zette op rechts de aanval op. Hij bediende Niel Wenneger, die op zijn beurt Melle in stelling bracht. Zijn schot vanaf de linkerkant ging echter net voorlangs.

En toch… op slag van rust kwamen de Denekampers nog langszij. Opnieuw een uitstekende aanval van SDC’12. Niel Wenneger, uitgeweken naar rechts, verstuurde een prima voorzet precies op het hoofd van Jouri Mensink, die met deze kans wel raad wist. Overtuigend kopte hij de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Rust.

Ook de tweede helft liet een gelijk opgaande strijd zien. Toch moesten de Denekampers al snel een domper verwerken. Een voorzet uit een vrije trap van Voorwaarts Twello werd in eerste instantie nog afgeweerd, maar kon even later opnieuw worden ingebracht. Ook deze inzet leek niets op te leveren voor de gasten, maar de arbiter uit Vaasen had een overtreding geconstateerd. Een SDC-verdediger zou de spits van de gasten een tik hebben gegeven. In feite was het andersom, iets wat de tegenstander na afloop ook ruiterlijk toegaf. De verdediger speelde gewoon de bal. In ieder geval nam Luuk Grieving dit cadeautje maar al te graag in ontvangst: 1-2.

SDC’12 ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Jouri Mensink ontfutselde halverwege de tweede helft de bal van een verdediger, stormde richting doel om vervolgens de bal breed te leggen op Melle Zwiep en Niel Wenneger. Door een misverstand kwam het helaas niet tot een afronding. Twee minuten later werd na een vloeiende combinatie tussen Niel Wenneger en Jesper Albers de bal door laatstgenoemde - tevens uitgeroepen tot Man of the Match - breed gelegd op Bauke Haarhuis. Vanaf 25 meter haalde hij verwoestend uit, maar de bal verdween helaas rakelings over de kruising.

Coach Mark Wijnreder wisselde. Met nog een kleine 20 minuten te gaan kwam Mart Blokhuis voor Niel Wenneger. Kansen bleven echter uit. Maar er werd nog wel gescoord. Eén wonderschoon doelpunt. Dat wel. Maar aan de verkeerde kant. Een aanval van de gasten over rechts eindigde bij Nando Manuputty. Een schitterende boogbal over de SDC-goalie volgde om vervolgens bij de tweede paal in het doel te vallen: 1-3.

En dat werd tevens de eindstand. Jammer, want er had meer ingezeten voor de thuisploeg. Voetballend deden ze, ondanks het gemis van vier basisspelers, niet of nauwelijks onder voor de koploper.

Nog twee wedstrijden te gaan. Aanstaande zondag in Apeldoorn tegen nummer 5 Columbia en op zondag 26 mei in eigen huis de afsluiting tegen middenmoter ATC’65. De kans is het grootst, dat de Denekampers eindigen op de huidige positie: nummer 9. Maar uiteraard zou mooi zijn, wanneer SDC’12 het seizoen met twee aansprekende resultaten weet af te sluiten.