0 - 4

ATC '65 1 (zon)

2e klasse J

26 mei 2019 14:00

Helaas… Ook de afsluiting van het competitieseizoen tegen ATC’65 uit Hengelo was in stijl met de laatste weken: teleurstellend. De ruime overwinning van de Hengeloërs was zonder meer verdiend. De bezoekers hadden het overgrote deel van de wedstrijd een duidelijk veldoverwicht. Het combinatiespel was beter verzorgd, de balcontrole was beter en de meeste duels werden gewonnen.

SDC’12 ging van start zonder de geblesseerde Daan Sanders en de geschorste Rick Blokhuis. Binnen één minuut kwam daar een flinke domper boven op: het uitvallen van captain Jorg Schulte. Hij zette aan voor een sprintje, waarbij hij waarschijnlijk een spierscheuring heeft opgelopen. Tom Blokhuis verving hem. Overigens leidde de blessure van Jorg direct tot de eerste levensgrote kans voor ATC’65. Vanaf de achterlijn werd de bal voor gegeven, maar tot opluchting van de thuisploeg faalden de gasten in de afwerking. De bal ging naast.

Er was aanvankelijk maar één ploeg, die voetbalde: ATC’65. Met de wind in de rug creëerden de bezoekers een groot veldoverwicht. Bij een doorbraak van de gasten in die beginfase kon ternauwernood door keeper Bram Bonnes in samenwerking met Jori Oude Elferink een doelpunt worden voorkomen.

Langzaam maar zeker kwamen de Denekampers beter in de wedstrijd. Em juist toen je na een half uur dacht, dat de wedstrijd redelijk in evenwicht was, sloeg ATC’65 toe. Mike Gigenbach ging op solotour door de Denekampse defensie en rondde bekwaam af: 0-1. Hierna waren het weer de Hengeloërs, die het wedstrijdbeeld bepaalden. Tien minuten vóór rust wist de SDC-goalie met een knappe reflex nog een snoeiharde uithaal onschadelijk te maken en bracht uit de daarop volgende corner de paal redding. Uitstel van executie, want even later was het Jasper Scholten, die vrij opdook voor het Denekampse doel en in de verre hoek het net wist te vinden: 0-2.

Vlak vóór de onderbreking kon de thuisploeg eindelijk iets terugdoen: een geweldige pass van Tim Bels bereikte Tom Blokhuis, die met een fraaie lob van grote afstand de keeper probeerde te passeren. Dat lukte wel, maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

SDC’12 begon vol goede bedoelingen aan de tweede helft. Jouri Mensink was dicht bij een treffer uit een voorzet van Niel Wenneger bij de tweede paal. Helaas belandde de bal op de lat. En een minuut later probeerde Bauke Haarhuis van grote afstand de wat ver vóór zijn doel staande Hengelose sluitpost te verrassen, maar zijn uithaal ging net over. Hiermee was het kruid van de thuisploeg verschoten en konden de bezoekers de marge verder uitbouwen. Het was opnieuw Mike Gigenbach, die zich knap vrij speelde en met een diagonaal schot de 0-3 voor zijn rekening nam. En tien minuten vóór tijd werd de Denekampse verdediging te kijk gezet en kon ook Jasper Scholten zijn tweede treffer bijschrijven: 0-4.

Tussendoor was er nog gewisseld: halverwege de tweede helft kwam Dirk van der Woning voor Bauke Haarhuis binnen de lijnen en tien minuten vóór tijd maakte jeugdspeler Wietze Groeneveld nog zijn debuut. Het mocht allemaal niet baten. De laatste Man of the Match werd Tom Blokhuis, terwijl Rick Blokhuis zonder te spelen winnaar werd van dit klassement.

Het seizoen zit er op. Terugkijkend moet geconcludeerd worden, dat het nogal teleurstellend is verlopen, afgezien van een sterke reeks na de winterstop toen de mannen van trainer Mark Wijnreder en assistent Tom Pikkemaat 6 wedstrijden ongeslagen bleven en zich met 14 punten uit 6 duels in veilige haven speelden. Helaas was het hierna vaak weer kommer en kwel.

Maar goed, niet te lang getreurd. De knop omdraaien en voorlopig even geen voetbal meer. Over pakweg twee maanden kan dan met veel honger naar de bal toegewerkt worden naar meer succes in het nieuwe seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.