1 - 1

Sc. Overwetering 1 (zon)

2e klasse J

14 april 2019 14:00

Na drie uitwedstrijden op rij mocht de hoofdmacht van SDC’12 eindelijk weer eens het thuispubliek vermaken. Helaas kwam daar bitter weinig van terecht. En aangezien tegenstander Overwetering er nog minder van bakte, was de amusementswaarde van een zeer laag niveau. De creativiteit ontbrak. Dus geen uitgespeelde kansen. En de halve kansen waren het gevolg van gelukkig of ongelukkig toeval.

Een kwartier voor tijd leken de Denekampers toch nog de volle buit binnen te halen, maar even later werd door eigen toedoen de gelijkmaker weggegeven. Onnodig puntverlies dus. Want hoewel eigenlijk geen van beide ploegen de overwinning echt verdiende, was SDC’12 wel een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij.

In de eerste helft viel nauwelijks iets te beleven. Overwetering was niet bij machte om met combinatievoetbal de vijandelijke 16 te halen en de gedwongen lange halen haalden ook niets uit. Maar ook de thuisploeg wist nauwelijks iets te creëren. En als er eens wat dreiging ontstond, was de eindpass niet goed. Het duurde tot de 14e minuut voordat SDC’12 in de buurt van de goal kwam. Tim Bels draaide een voorzet van rechts gevaarlijk in bij de tweede paal. Met veel moeite werkte de keeper de bal over de achterlijn. En na een half uur werd Jori Oude Elferink aangespeeld in de diepte. Een prima controle en een schot volgden. Net naast. Verder kregen de Denekampers nog een handvol corners, maar die leverden ook niets op. Op slag van rust volgde er nog een speldenprikje van de gasten. Ze kwamen door op rechts, maar centrumverdediger Jorg Schulte maakte het de aanvaller zo lastig, dat de voorzet/het schot een gemakkelijke prooi werd voor doelman Bram Bonnes.

De tweede helft bracht iets meer leven in de strijd. Jesper Albers kwam na ruim vijf minuten goed door op rechts. Zijn lage voorzet bereikte Jori Oude Elferink, die de bal maar half raakte, maar desondanks bijna het net wist te vinden. Kort hierna werd Overwetering gevaarlijk. Ook vanaf de rechterkant. En ook nu werd de bal niet goed geraakt. De kopbal ging naast.

De gasten kwamen echter na een kwartier spelen in de tweede helft toch wat beter in de wedstrijd. Het ging tamelijk gelijk op. Na 20 minuten volgde een dubbele wissel aan SDC-zijde: Niel Wenneger en Bauke Haarhuis vervingen Jori Oude Elferink en Melle Zwiep.

Een kwartier vóór tijd kwam dan eindelijk de treffer, waar iedereen zo op hoopte. De zoveelste “corner-ingooi” van Daan Sanders kwam via via bij Niel Wenneger, die vanuit de hoek van de 16 met een diagonaal schot geweldig uithaalde. De keeper was geslagen, maar een verdediger kon op de lijn nog ternauwernood redding brengen. De bal belandde op rechts bij Tim Bels. Een fraai aangesneden voorzet volgde richting de tweede paal. En daar torende Jorg Schulte boven iedereen uit om de openingstreffer fraai binnen te koppen: 1-0. Even later werd de SDC-aanvoerder aangewezen als “Man of the Match”.

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Slordig balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling van Overwetering. Vervolgens grepen tal van SDC-ers veel te aarzelend in, waardoor de bezoekers de gelegenheid kregen om de bal in het doel te frommelen : 1-1.

Nog een wissel: Maickel Bonke kwam in het veld voor Niels Sijtsma.

Beide ploegen werden in de slotfase nog één keer gevaarlijk: eerst kopte Maickel Bonke een voorzet in het zijnet en een minuut later scheerde een schot van de gasten over de lat. Na 5 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter uit Arnhem het welletjes en blies af. Overwetering was blij met het punt. SDC’12 bepaald niet.

Ondanks het onnodig puntverlies zijn de Denekampers wel praktisch veilig. De voorsprong op nr 12 (= nacompetitie) bedraagt 9 punten, terwijl dit team (Vogido) ook nog eens twee wedstrijden meer heeft gespeeld.

Op Paaszaterdag wacht om 18.00 uur in Almelo het duel tegen de rode lantaarndrager Luctor et Emergo. Makkelijk zal het niet worden, want de Almeloërs zijn in een felle strijd verwikkeld met MVV’29 om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Hierna volgen drie thuiswedstrijden op rij: vrijdag 26 april om 20.00 uur tegen Schalkhaar, zondag 5 mei tegen Bon Boys en zondag 12 mei tegen Voorwaarts Twello.

Aan de mannen van Mark Weinreder en Tom Pikkemaat de uitdaging om in ieder geval de ongeslagen status in thuiswedstrijden overeind te houden ……..