4 - 1

Luctor Et Emergo 1 (zon)

2e klasse J

2 december 2018 14:00

Afgelopen zondag trad SDC’12 op Sportpark De Molendijk in het strijdperk tegen hekkensluiter Luctor et Emergo uit Almelo. Dat mocht dus geen probleem zijn en daarnaast moest de haperende doelpuntenmachine van SDC’12 vertrouwen tanken, oftewel scoren. In die opzet zijn de Denekampers grotendeels geslaagd. In ieder geval qua cijfers. Bovendien kwam de volledige productie voor rekening van de beide spitsen. Na een goede eerste helft en een verdiende ruststand van 3-0 kwam de thuisploeg door slordig spel in het tweede bedrijf onnodig in moeilijkheden. Na de 3-1 had ook zomaar de aansluitingstreffer kunnen vallen. Die bleef gelukkig uit, waarna vlak voor tijd de marge van 3 doelpunten werd hersteld. Eindstand 4-1.

Aanvankelijk kon de thuisploeg geen potten breken en was de eerste kans zelfs voor het team uit Almelo. De bal werd vanaf de rechterkant achter de verdediging van SDC’12 gelegd. Keeper Bram Bonnes kon de inzet ternauwernood met één vuist keren, waarna rebound over het SDC-doel werd geschoten. Deze waarschuwing hadden de Denekampers kennelijk nodig. Ze trokken het initiatief naar zich toe, lieten verzorgd voetbal zien met aanvallen waar de nodige dreiging van uitging. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een kwartier spelen bereikte Niel Wenneger met een corner van rechts het hoofd van centrumverdediger Jorg Schulte. Zijn kopbal was te zacht, maar leverde wel een volgende corner op. Nu ging Niel een combinatie aan met Daan Sanders, waarna hij de bal hoog in het doelgebied krulde. Precies op het hoofd van Jouri Mensink, die vervolgens fraai de 1-0 binnen kopte. En drie minuten later werd de score al verdubbeld. De sterk spelende Tim Bels bediende na een snelle SDC-aanval spits Vincent Bilanovic op rechts. En met een fantastisch gekruld schot verdween de bal over de keeper heen bij de tweede paal in het doel: 2-0.

De Denekampers gingen door en wisselden goed combinatievoetbal af met fraaie dieptepasses. Met name Jorg Schulte strooide hier regelmatig mee. Na een half uur spelen leek de thuisploeg de score verder op te voeren. Niel Wenneger bediende spits Jouri Mensink op maat. Deze bedacht zich geen moment en schoot van dichtbij hard op doel. De keeper stond echter precies op de goede plaats.

Luctor kon nauwelijks een vuist maken. Het probeerde druk te zetten, maar deed dat vaak met één of twee spelers, waardoor er een zee van ruimte tussen de linies ontstond. Kansloos dus. Eén keer kwamen ze nog gevaarlijk door. Tien minuten voor rust. Op links stormde Ruud Lohuis richting SDC-doel. Maar goalie Bram Bonnes verkleinde zijn doel goed en pareerde het schot.

Drie minuten later leken de Denekampers definitief af te rekenen met de Almeloërs. Tim Bels zette met een geweldige steekpass door het centrum Jouri Mensink aan het werk, die dit buitenkansje fraai verzilverde. Met een welgemikt schot in de benedenhoek liet hij de Almelose doelman kansloos: 3-0. Ook de laatste kans, op slag van rust, was voor SDC’12. Een schitterende aanval over de veel schijven bereikte Jouri Mensink, die de achterlijn bereikte en de bal terug legde op Daan Sanders. Helaas ging zijn schot net naast.

Hoewel de Denekampers bij aanvang van de tweede helft met twee corners direct voor de nodige dreiging zorgden en de indruk wekten voor een monsterscore te gaan, zakte de wedstrijd al snel naar een bedenkelijk niveau. De concentratie verslapte bij de thuisploeg en de slordigheden stapelden zich op. De eerste grote kans was dan ook voor Luctor et Emergo, dat op links weer gevaarlijk doorkwam. Doelman Bram Bonnes won echter het 1-op-1-duel en voorkwam hiermee een Almelose treffer.

Coach Mark Wijnreder wisselde: Jan ter Steege en Jori Oude Elferink maakten plaats voor Melle Zwiep en Max van der Woning. Een paar minuten later ging het echter mis. De defensie van de Denekampers reageerde niet alert, waardoor Dwayn Hunting een vrije doortocht had naar het Denekampse doel. En dit keer was het wel prijs: 3-1. Direct hierna kreeg Jouri Mensink de kans om de marge van drie te herstellen, maar zijn schot na een doorbraak op links ging voorlangs.

Toch was SDC’12 de controle over de wedstrijd kwijt. Bij vlagen was Luctor zelfs de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kroop de thuisploeg door het oog van de naald door geknoei achterin. Bijna de aansluitingstreffer dus ………

Met nog dik tien minuten te gaan opnieuw een wissel: jeugdspeler Daan Roeleveld kwam voor spits Vincent Bilanovic en maakte zijn debuut. Een ingooi volgde. De bal werd doorgekopt en belandde voor de voeten van Daan Roeleveld. Een streep. Zijn eerste balcontact bij zijn debuut. Dat zou wat zijn geweest. Maar helaas ……. de bal ging net via een verdediger langs de verkeerde kant van de paal. Het zorgde wel voor nieuw elan, want een minuut later haalde Tim Bels op aangeven van Jouri Mensink verwoestend uit. Helaas ….. recht op de keeper. En ook Jorg Schulte wist met een kopbal uit een corner van Rick Blokhuis net geen doel te treffen. De Denekampers hadden het heft weer in handen genomen, maar toch lukte het de gasten om opnieuw een bres te slaan in de laatste linie van de thuisploeg. Over rechts deze keer. Maar het venijnige schot werd gepareerd door de Denekampse sluitpost.

Het slotakkoord was voor SDC’12. Een diepe bal van Daan Roeleveld bereikte Jouri Mensink. Op snelheid klopte hij de verdedigers, waarna de keeper beheerst werd omspeeld om daarna koelbloedig en met de nodige precisie de 4-1 binnen te schieten. Kort hierna blies de scheidsrechter af.

Nog twee wedstrijden tot de winterstop: aanstaande zondag tegen voorlaatste Overwetering en op zondag 16 december thuis tegen koploper Achilles’12. Inzet moet zijn om met een stabiele middenmootpositie de eerste competitiehelft af te sluiten. Daarvoor moet komende zondag de volle buit uit Overwetering worden meegenomen. Dit team zit na 9 wedstrijden nog op de eerste overwinning te wachten. En als het aan Denekampse elitekorps ligt, zal dat ongetwijfeld nog even zo blijven………