3 - 0

SDC '12 1 (zon)

2e klasse J

31 maart 2019 14:00

De tweede opeenvolgende nederlaag voor SDC’12. Beide keren uit. Beide keren was een gelijkspel zeker verdiend geweest. Ook afgelopen zondag tegen de Wormense Sport Vereniging  op het fraaie sportcomplex “De Voorwaarts” in Apeldoorn.

De Denekampers waren minimaal gelijkwaardig en kenden fases, dat ze sterker en gevaarlijker waren. Uitgespeelde kansen werden echter niet gecreëerd. De tegengoals vielen tamelijk ongelukkig. En na de 2-0 en 3-0 in de 70e en 71e minuut was het gedaan met het verzet van SDC’12.

Met een nagenoeg fitte selectie begon SDC’12 aan het duel. Het veld lag er prima bij en regelmatig werden spelers en supporters in het zonnetje gezet. Enige dissonant was de tamelijk strakke en koude wind.

Hoewel er in de openingsfase weinig opwindends was gebeurd kwam de thuisploeg al na pakweg vijf minuten uit het niets op voorsprong. Toby Kuhnen kreeg de bal ter hoogte van de 16 aangespeeld en slaagde er in om de bal vanuit de drukte in de rechter benedenhoek te schieten. Doelman Bram Bonnes, die de bal niet zag aankomen, reageerde niet eens.

Uiteraard gingen de Denekampers op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan wat dreiging kwam het echter niet. Maar ook WSV, dat veel de lange bal hanteerde, kon niets afdwingen. Beide teams waren nogal eens onnauwkeurig in de passing. Maar met name de gasten lieten toch ook regelmatig prima aanvalsacties zien. Maar dan was of de eindpass niet goed of liet de afronding te wensen over.

Zo gaf Jorg Schulte na 10 minuten vanuit een vrije trap de bal aan Tim Bels in de loop mee, die gevaarlijk het strafschopgebied penetreerde, maar geen passend vervolg had. Zelf bracht Tim even later met een fraaie diagonaal Melle Zwiep op links in stelling, maar zijn schot ging voorlangs. En ook Daan Sanders, op rechts aangespeeld door Melle, wist het net niet te vinden. Hij trok vol overtuiging naar binnen, maar zijn schot ging vervolgens net naast. De Denekampers hadden echter wel het beste van het spel en ook een licht veldoverwicht. Pas na ca 25 minuten werden de gastheren weer gevaarlijk. Een voorzet caramboleerde dreigend voorlangs. En kort hierna slaagde een speler van WSV er in om in de drukte na veel draaien een listig stiftje te produceren. Gelukkig voor de Denekampers stuitte de bal op de lat en ging daarna achter.

De scheidsrechter hield het spel zeer kort. Voor bijna elk wissewasje werd gefloten, maar hij deed dat wel consequent voor beide teams. Het kwam de snelheid en de aanvalsopbouw natuurlijk niet ten goede. Evenmin als het kijkspel. Dat werd er hierdoor ook niet aantrekkelijker op. Veel bijzonders gebeurde er dan ook niet meer. Een kopbal van controleur Niels Sijtsma uit een voorzet van Daan Sanders ging over en een kopbal van Jouri Mensink uit een voorzet van Niel Wenneger ging naast.

Het lukte de SDC’12 niet om echte kansen te creëren, maar WSV, dat over de nodige technisch vaardige spelers beschikte met flink wat snelheid voorin, speelde nog minder klaar tegen de goed georganiseerde Denekampse verdedigingslinie.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Een schot vanaf de 16, dat gepareerd werd door doelman Bram Bonnes. Maar het waren hierna de bezoekers, die het initiatief steeds meer naar zich toe trokken en ook het meest dreigend waren.

Zo blokte Jouri Mensink een spelhervatting van de keeper, maar de bal ging naast. En een voorzet van Melle Zwiep was bijna succesvol: de bal, gedragen door de wind, waaide over de keeper heen, maar kon nog net over de lat worden getikt. Na pakweg een uur draaide Tim Bels zich knap vrij, waarna een puike voorzet volgde. De kopbal van Niel Wenneger hield het midden tussen een doelpoging en een poging om Daan Sanders te bereiken. Geen van beide lukte dus. En even later eindigde een prima aanval van SDC’12 bij Melle Zwiep, die ook het net niet wist te vinden. Zijn schot ging net naast.

De technische staf besloot te wisselen. Halverwege de tweede helft kwamen Jori Oude Elferink en Bauke Haarhuis binnen de lijnen voor Niels Sijtsma en de niet geheel fitte Niel Wenneger.

Vijf minuten later braken de beslissende twee minuten aan: de 70e en de 71e. WSV brak door op links. Een voorzet en een kopbal volgden. Sluitpost Bram Bonnes kon de bal nog net op de lat tikken, maar het leer viel vervolgens precies voor de voeten van Damian Schipper, die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-0. En een minuut later opnieuw een voorzet van links. Ditmaal weggeschoten door een verdediger van SDC’12. Helaas tegen een speler van WSV op, waarna Burak Tekay de bal plots ontving en de 3-0 tegen de touwen schoot. De wedstrijd was gespeeld. Het verzet van de Denekampers was gebroken. Nog één kansje kreeg het. Daan Sanders legde een kwartier voor tijd de bal breed op Jouri Mensink, maar zijn pegel werd geblokt door een tegenstander. De laatste kans van de wedstrijd was voor WSV. De rechterspits kon vrij oprukken naar het doel. Gelukkig werd het 1-op-1-duel met de doelman in Denekamps voordeel beslist. De 3-0 eindstand was al geflatteerd genoeg.

Door deze nederlaag is WSV op gelijke hoogte gekomen, zij het met twee wedstrijden meer. SDC’12 staat nog wel acht punten los van de degradatiezone, maar het zou wel mooi zijn, dat er de komende (inhaal)wedstrijden nog wat punten worden gepakt. Komende zondag zal dat lastig worden tegen Achilles’12, dat nog volop meedoet in de strijd om het kampioenschap. Maar mogelijkheden zijn er zeker. Ruim een maand geleden werd er thuis van de Hengeloërs gewonnen en bovendien speelt de ploeg na de winterstop erg wisselvallig en heeft het veel punten gemorst.

Daarna volgen twee belangrijke wedstrijden tegen lager staande clubs: thuis tegen Overwetering en uit tegen Luctor. Dat moet de nodige punten opleveren. Op 28 april en 5 mei staan de inhaalduels gepland. Beide thuis. En het zou mooi zijn, wanneer de Denekampers na het duel op 5 mei bevrijd zijn van degradatiezorgen en zich een stevige middenmoter kunnen noemen ………..