TELEURSTELLENDE COMPETITIESTART SDC ’12 1: 1-1

1 - 1

MVV '29 1 (zon)

2e klasse J

23 september 2018 14:00

Afgelopen weekend was op de amateurvelden de aftrap voor het nieuwe competitie-seizoen. Zo ook in Denekamp, waar SDC’12 als gastheer fungeerde van MVV’29 uit Harbrinkhoek. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld gelijk aan het regenachtige decor, oftewel: slecht weer en een slechte wedstrijd. Desondanks hadden de Denekampers de winst naar zich toe moeten trekken. Met name in de tweede helft was er een duidelijk veldoverwicht en waren er ook voldoende kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. De cornerverhouding van 13 om 5 zegt in dat opzicht ook wel het een en ander.

Zonder de geschorste Vincent Bilanovic en de geblesseerde Daan Sanders begon SDC’12 aan het duel tegen MVV’29. Een te korte terugspeelbal op de SDC-doelman zorgde na pakweg tien minuten voor het eerste opwindende moment. Gelukkig wist de Denekampse sluitpost de bal nog te blokken, zodat een vroege achterstand uitbleef.

Na een tamelijk mat begin trokken de Denekampers het initiatief naar zich toe. Hoewel het voetbal veel te wensen overliet, werden er toch enkele kansen gecreëerd. Eerst was het Melle Zwiep, die dicht bij de openingstreffer was. Uit de rebound van een corner krulde hij van buiten de 16 de bal met veel gevoel naar de linker kruising. De goalie van de gasten tikte de bal echter knap uit de hoek. Ruim halverwege de eerste helft kon de keeper van MVV’29 zich opnieuw onderscheiden door een knappe kopbal van Jori Oude Elferink uit een corner over de lat te tikken. En na een half uur moest hij opnieuw aan de bak om een schot van Jouri Mensink vanaf de zijkant onschadelijk te maken.

Hierna was het gedaan met de echte aanvalsdrift van de thuisploeg en was het MVV’29 dat van zich deed spreken. Een misverstand bij SDC’12 leidde tot balverlies en een 2-1 overtalsituatie voor de gasten. Gelukkig werd deze slecht uitgespeeld en kon centrumverdediger Jorg Schulte erger voorkomen. Tien minuten voor rust kreeg MVV’29 een vrije trap iets over de middellijn. De bal werd hoog in de doelmond gebracht en binnengekopt. Deze keer kon keeper Bram Bonnes de bal pakken. Een minuut later was hij echter kansloos. Na weer eens onnodig balverlies aan Denekampse zijde volgde een diepe bal op rechts, waarna de mee opgekomen Roy Huls de loepzuivere voorzet tot doelpunt promoveerde: 0-1. Een dergelijk scenario leek zich vlak voor rust te herhalen, maar toen was het rechtsback Jesper Albers, die ternauwernood kon ingrijpen.

Het voetbal in de tweede helft was nauwelijks beter. Evenals in de eerste helft grossierden beide teams in onnodig balverlies. De balcontrole liet veel te wensen over. De lange bal werd te veel gehanteerd en was meestal niet op maat. Kortom: rommelig.

Er was echter wel een belangrijk verschil: SDC’12 was nu duidelijk de bovenliggende partij. De gasten konden de gehele tweede helft geen enkele kans meer creëren.

Na ongeveer een kwartier werd Tim Bels gebracht voor Melle Zwiep. En even later was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Rick Blokhuis draaide de 16 in. Niemand raakte de bal, die vervolgens net langs de verkeerde kant van de tweede paal over de achterlijn ging.

Maar halverwege de tweede helft kon er dan toch gejuicht worden. Een diepe bal in het doelgebied van MVV’29 werd verkeerd geraakt en kwam plots voor de voeten van Jouri Mensink. Die bedacht zich geen moment en knalde direct de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

De thuisploeg ging op jacht naar de volle buit. Met nog een kwartier te gaan een actie van Bauke Haarhuis op links, gevolgd door een schot in de korte hoek. Maar de keeper pareerde zijn inzet. Een minuut later een corner van Rick Blokhuis en een prima kopbal van Tim Bels. Nu werd de bal door een verdediger van de lijn gekopt.

Tien minuten voor tijd werd Niel Wenneger nog gewisseld voor Mart Blokhuis. En vlak voor tijd kreeg SDC’12 nog een laatste kans: Jorg Schulte speelde de bal op rechts naar de “Man of the match” Jori Oude Elferink. Die legde de bal met een puike voorzet bij de tweede paal op het hoofd van Jouri Mensink. Jouri kopte de bal echter recht in de handen van de doelman. En dus bleef de gelijke stand op het scorebord. Een uitslag waar de gasten content mee waren. In tegenstelling tot het team van trainer Mark Wijnreder en zijn assistent Tom Pikkemaat. Dat hield een katerig gevoel over aan deze seizoenstart. Het had een driepunter moeten zijn.

Aanstaande zondag wacht de eerste uitwedstrijd. De Denekampers gaan dan op bezoek bij de Enschedese promovendus Suryoye-Mediterraneo, dat de competitie begon met een 2-0 nederlaag in en tegen degradant Schalkhaar. Om daar succes te hebben zal het spel in ieder geval een stuk nauwkeuriger moeten worden.