SDC ’12 1 HERVAT COMPETITIE MET EEN BOEIENDE 3-3

3 - 3

Vogido 1 (zon)

2e klasse J

15 januari 2019 20:00

Dinsdag 15 januari trapte het elitekorps van SDC’12 af voor de tweede competitiehelft. Tegenstander van het inhaalduel was het Enschedese Vogido. Inzet was de koppositie van het rechterrijtje. Vóór aanvang van de wedstrijd was deze voor Vogido, maar aangezien de marge met “onze jongens” maar twee punten was, zouden de Denekampers bij winst de achtste plek hebben overgenomen.

“Zouden …..”, want zover kwam het helaas niet. Het was een geen hoogstaande pot voetbal, maar best wel boeiend om naar te kijken. Er gebeurde tenminste wat. In de gelijk opgaande eerste helft kwam Vogido op voorsprong om direct na de hervatting de 0-2 op het scorebord te laten zetten. SDC’12 toonde echter veerkracht en boog in een half uur de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Jammer, dat ze in de slotfase de Enschedeërs nog langszij lieten komen: 3-3.

Resumerend: de eerste helft ging gelijk op. Het voetbal van Vogido was wat verzorgder, maar de meeste kansen waren voor SDC’12. De tweede helft was duidelijk voor de thuisclub. Eigenlijk hadden ze dus de winst over de streep moeten trekken.

De ambiance bij de opening van de tweede seizoenshelft was niet geweldig: het miezerde en de publieke belangstelling was gering. SDC’12 moest het stellen zonder de basisspelers Jorg Schulte (zakelijke verplichtingen) en Jori Oude Elferink (net hersteld van een griepje). Centraal achterin nam Maickel Bonke de honneurs waar en dat deed hij zeer verdienstelijk. Min of meer vaste invaller Melle Zwiep verving Jori en ook hij kweet zich goed van zijn taak.

Het eerste serieuze gevaar kwam van de Denekampers. Niel Wenneger bediende na een snelle omschakeling met een soort van volley Tim Bels. Hij nam de bal uitstekend mee en haalde uit net binnen de 16. De keeper lag helaas in de weg.

Na een kwartier moest rechtsback Jesper Albers, net hersteld van een blessure, het ontgelden. Hij werd getorpedeerd, zou eigenlijk gewisseld moeten worden, maar bleef toch doorspelen. Een paar minuten later brak Melle Zwiep door op links. Redelijk vrij voor de goal schoot hij echter voorlangs.

Vogido, dat wat gemakkelijker combineerde dan SDC’12, was de eerste twintig minuten nauwelijks gevaarlijk geweest. Maar bijna halverwege de eerste helft volgde er een flitsende aanval over links. Met prima combinatievoetbal werd de verdediging van de thuisploeg te kijk gezet. En vrij voor de Denekampse sluitpost werd de bal beheerst binnen geschoven: 0-1.

SDC’12 ging op zoek naar de gelijkmaker. Er volgden enkele kansen en halve kansen. Een kopbal van de mee opgekomen Maickel Bonke ging over. Een prima schot van Niel Wenneger uit de rebound van een corner leverde weer een corner en vervolgens weer een kopkans op. Alles echter zonder resultaat. Ook Jouri Mensink, die zes minuten voor de rust zijn tegenstander op snelheid klopte, wist met de afronding het net niet te vinden. Zijn schot ging voorlangs. En in de blessuretijd van de eerste helft schoot Melle Zwiep vanaf links op de keeper. De ruststand bleef dus 0-1.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Binnen drie minuten volgde echter een enorme domper. De buitenspelval van de thuisploeg mislukte (volgens de scheidsrechter) en met een droge knal werd keeper Bram Bonnes in de verre hoek gepasseerd: 0-2.
Een afstraffing dreigde.

Maar gelukkig….. de spelers herpakten zich en gingen vol voor de aansluitingstreffer. SDC’12 creëerde een duidelijk veldoverwicht en binnen vijf minuten was het eerste doel bereikt: Jouri Mensink werd in de diepte aangespeeld. De defensie van de gasten tastte mis en Jouri kon door op de keeper. Enigszins gehinderd verzilverde hij desondanks op fraaie wijze met buitenkantje rechts de mogelijkheid, die hem geboden werd: 1-2. Uit frustratie kreeg hij nog een schop van de keeper, die door de leidsman slechts met geel werd bestraft.

Twee wissels volgden: eerst kwam Vincent Bilanovic voor Melle Zwiep en korte tijd later werd Jesper Albers uit zijn lijden verlost. Jori Oude Elferink kwam hem vervangen.

Volgende missie: de gelijkmaker. En ruim een kwartier na de aansluitingstreffer was ook deze missie geslaagd. Niel Wenneger speelde uit een corner de op de hoek van de 16 staande Rick Blokhuis aan. Een boogbal richting de eerste paal volgde. De keeper tastte mis en de bal lag in het netje: 2-2..
De derde wissel: ”Bauke Haarhuis voor Tim Bels.

Op naar de winnende treffer. Ruim tien minuten vóór tijd. Een corner van Rick Blokhuis. Normaal is Jorg Schulte dan in de 16 te vinden. Maar hij was er niet. Maickel Bonke was de stand-in en hij liet zien, dat hij ook sterk is bij een luchtduel. Overtuigend kopte hij de bal tegen de touwen: 3-2.

Graag zou deze schrijver vervolgen met “De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de drie punten waren binnen”. Maar helaas. Vogido werd nog één keer te vaak gevaarlijk. Een poeier iets links van de goal spatte op de lat uiteen. De zucht van verlichting was echter nauwelijks uitgeblazen of de bal verdween na een voorzet van rechts en een strakke kopbal alsnog in het doel: 3-3.

Vijf minuten regulier en vijf minuten blessuretijd volgden. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Een prachtige dieptepass van Bauke Haarhuis door het centrum. Jouri Mensink snelde er achteraan, maar werd bij de 16 getorpedeerd door de keeper. Althans, zo zag de SDC-aanhang het. De scheidsrechter liet doorspelen. De beste kans kreeg Daan Sanders nog. Op slag van het eindsignaal. Jouri Mensink brak door en legde de bal terug op Daan. Helaas, zijn schot ging over ……….
En dus werden de punten eerlijk gedeeld.

Aanstaande zondag is op Sportpark De Molendijk Schalkhaar de opponent. Dit team is na een sterk begin afgezakt naar plek 7. Het heeft zes punten voorsprong op SDC’12, maar ook een wedstrijd meer gespeeld, dus bij winst komen ze in verliespunten gelijk.

Om uit de degradatiezone te blijven is een driepunter ook dringend nodig. Met de steun van het talrijke publiek zullen de mannen van Mark Wijnreder en Tom Pikkemaat vol aan de bak moeten !! Op degradatievoetbal zit namelijk niemand in Denekamp te wachten….