Scheidsrechter

Huitink, J.J.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van dit jaar op het programma. Tegenstander in Denekamp was Wilhelminaschool C1. De vorige ontmoeting in Hengelo eindigde in een 4-4 gelijkspel. Vooraf wisten wij dat Wilhelminaschool een fysieke en stugge ploeg zou zijn. De promovendus staat op een knappe 5e plaats in de Hoofdklasse.
Bij de opbouw van ons zetten ze ons direct vast waardoor wij bijna altijd de lange bal moesten spelen. Hierdoor werden er veel duels uitgevochten op het middenveld en was er van goed combinatiespel geen sprake. Wilhelminaschool was scherper in de duels en had meer balbezit. Echt grote kansen werder er nog niet gecreeërd. De gasten schoten een keer van afstand maar deze bal ging naast. SDC '12 C1 was gevaarlijk via Derk Kienhuis die Kay 1 op 1 op de keeper zette maar zijn schot ging helaas naast. In de 8e minuut was er dom balverlies van ons op het middenveld en W'school wist hier van te profiteren en schoot de bal tegen de touwen, 0-1. W'school kreeg vertrouwen en drukte ons ver terug op eigen helft. Ze waren gevaarlijk met vrije trappen rond de 16 meter, een aantal corners en via de 2 fysieke buitenspelers. Wilhelminaschool profiteerde hier echter niet van en SDC '12 liet de kans op de gelijkmaker liggen. Een goede één twee van Mick Poelman die oog in oog met de keeper kwam maar zijn schot werd gehouden door de doelman van de bezoekers. Met een 0-1 achterstand gingen wij de rust in.
Tijdens de bespreking in de rust werd er aangegeven dat wij echt meer duels en 2e ballen moesten winnen en voetballend moest het ook veel beter! De eerste 15 minuten na rust was het nog steeds Wilhelminaschool die de bovenliggende partij was. In de 45e minuut wist de middenvelder een goede steekpass te geven en de aanvaller van W'school probeerde onze keeper Bas te passeren, hierbij werd hij gevloerd en legde de scheidsrechter de bal terecht op de stip. Deze kans lieten ze niet liggen en hierdoor keek SDC '12 tegen een 0-2 achterstand aan. In de 53e minuut was het de individuele kwaliteit van Mick Postma die na een geweldige solo de bal in de linkerhoek schoot en de aansluitingstreffer maakte. Vanaf dat moment was SDC '12 de bovenliggende partij. Er werd hard gewerkt, duels gewonnen en ook werd er iets beter gevoetbald. Wilhelminaschool loerde op counter om de wedstrijd op slot te gooien. Dirk van de Woning wist Rick, na een mooie loopactie, met een hoge bal te bereiken. Rick verlengde de bal richting de goal maar zijn inzet belande op de lat. Derk Kienhuis wist net niet te profiteren van een verkeerde terug speelbal. In de 70e minuut gaf Rick een goede dieptepass op Mick Postma en hij omspeelde 2 spelers rondom de 16 meter. Mick hield goed overzicht en legde vanaf de achterlijn de bal terug op de 5 meter. Dirk wist de bal met zijn rechterbeen hoog in het doel te werken en hiermee de eindstand op het scorebord te zetten, 2-2.
We kunnen blij zijn dat we nog een punt hebben gepakt door te scoren in de laatste seconden van de wedstrijd. We hebben in 20 minuten een 0-2 achterstand weggepoetst maar wat nou als we vanaf de eerste minuut zo scherp beginnen!? Dan hoeven wij het onszelf niet zo moelijk te maken en zullen wij veel meer punten gaan pakken!
Volgende week kunnen wij dit laten zien in de uitwedstrijd tegen Colmschate '33 C1. De aftrap in Deventer is om 10:30 uur op natuurgras.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!