5 - 2

WSV 1 (zon)

2e klasse J

4 november 2018 14:00

EINDELIJK... De eerste thuisoverwinning is een feit! WSV, de Wormense Sport Vereniging, werd met een 5-2 nederlaag teruggestuurd naar Apeldoorn. Een eenvoudige zege was het echter allerminst. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten na een rode kaart (2x geel) met 10 man te staan en het laatste kwartier van de wedstrijd moesten ze zelfs met 9 man overeind zien te blijven. Hoewel de Denekampers lange tijd moeite hadden om de numerieke meerderheid in doelpunten om te zetten, kwam er uiteindelijk toch nog een afgetekende 5-2 overwinning op het scorebord.

Trainer Mark Wijnreder moest zijn team noodgedwongen op nogal wat posities wijzigen. Drie spelers in de defensie waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar: rechtsback Jan ter Steege was geschorst, doelman Bram Bonnes geblesseerd en centrumverdediger Jorg Schulte moest om zakelijke redenen de strijd op afstand volgen. Daar stond echter de terugkeer van middenvelder Daan Sanders tegenover. Na een afwezigheid van pakweg twee maanden wegens een gebroken middenvoetsbeentje maakte hij deze middag zijn rentree.

De eerste helft kende maar weinig boeiende momenten. De wedstrijd ging aanvankelijk redelijk gelijk op met dreiging aan beide kanten zonder dat dit leidde tot echte kansen. Een afgekeurd doelpunt van WSV en twee schoten op doel van Denekampse zijde. Eerst schoot Jori Oude Elferink net naast, even later Jouri Mensink over. Goed combinatievoetbal werd afgewisseld met zeer slordig balverlies.

Ruim halverwege deed zich een cruciaal incident voor: een overtreding op Daan Sanders en commentaar op de beslissing van de scheidsrechter leverde een speler van WSV een tweede gele prent op en dus rood. En met een man meer creëerde SDC’12 een veldoverwicht. Desondanks kon WSV soms best gevaarlijk worden. Zoals een kleine tien minuten voor de rust. Een foute pass bij het uitverdedigen betekende direct een gevaarlijke tegenstoot van de gasten. Gelukkig voor de thuisploeg werd deze zeer slecht uitgespeeld. De Denekampers werden daarna binnen één minuut twee keer gevaarlijk uit een vrije trap van ruim buiten de 16: eerst was het Rick Blokhuis, die de bal in de rechterhoek schoot, daarna Vincent Bilanovic in de andere hoek. Beide keren wist de Apeldoornse sluitpost met goed keeperswerk een doelpunt te voorkomen. En vlak vóór rust slaagde Vincent Bilanovic er net niet in om een prima voorzet van Bauke Haarhuis vanaf de linkerkant het beslissende tikje te geven.

En terwijl menigeen zich reeds naar de warme kantine begaf gebeurde het toch nog. In de blessuretijd. Een snelle aanval, ingeleid door Jori Oude Elferink. Hij speelde de bal strak op Vincent Bilanovic, die vervolgens in het strafschopgebied na een knap één-tweetje met Daan Sanders de keeper met een beheerst schot kansloos liet: 1-0. Rust.

Met Niel Wenneger in de ploeg voor Bauke Haarhuis liet SDC’12 aan het begin van de tweede helft direct zien met welke intenties het uit de kleedkamer was gekomen. Snel de 2-0 forceren. En het werd voornamelijk éénrichtingsverkeer. Ook creëerde het kansen. Maar het verdubbelen van de voorsprong bleef vooralsnog uit.

Al na twee minuten brak de opnieuw sterk spelende rechter vleugelverdediger Jesper Albers door op rechts. Zijn voorzet bereikte Jouri Mensink, die echter net niet goed genoeg bij de bal kon komen om gevaar te stichten. Even later opnieuw een goed lopende SDC-aanval, een steekpass door het centrum van gelegenheidsaanvoerder Daan Sanders en Jouri Mensink werd op pad gestuurd. Maar opnieuw net niet. Ook een prachtig gekruld schot van Vincent Bilanovic vanuit de hoek van het strafschopgebied richting de bovenhoek bij de tweede paal trof geen doel. De keeper tikte de bal corner. Tien minuten later lag de keeper opnieuw in de weg. Dit keer bij een schot van Jouri Mensink, die na goed ingrijpen van Jesper Albers door een pass van Tim Bels in stelling was gebracht. En weer tien minuten later verzuimde iedereen om een gevaarlijke voorzet van Jouri Mensink het beslissende tikje te geven.

Het moge duidelijk zijn. Het was wachten op een treffer. En die kwam er ook. Zij het pas halverwege de tweede helft. Een snelle aanval van de Denekampers bereikte de sterk ingevallen Niel Wenneger. Met een bekeken steekpassje zette hij Jouri Mensink voor de keeper. En dit keer was de topscorer eerder bij de bal dan de Apeldoornse doelman. Met een subtiel tikje gaf hij hem het nakijken: 2-0.

Van achterover leunen kon geen sprake zijn. Dat werd vijf minuten later pijnlijk duidelijk. Een vrije trap voor de gasten verdween verdween in één keer bij de eerste paal in het Denekampse doel: 2-1. De eerste keer, dat WSV dreigend werd. En meteen raak. Dat was een domper.

Maar… SDC’12 rechtte de rug en herstelde binnen twee minuten de veilige marge. Een aanval over links, gevolgd door een voorzet van Niel Wenneger. Opnieuw een assist van hem en opnieuw was Jouri Mensink het eindstation. Het goudhaantje hoefde er alleen maar tegen aan te lopen: 3-1. Maar nog was het niet gedaan. Een paar minuten later kroop de gastheer door het oog van de naald. Een aanval van WSV mocht door. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door de Nijmeegse arbiter genegeerd. Invaller doelman Bas Engbers bleef echter overeind in het 1-op-1-duel, hoewel iedereen even de adem inhield toen de Apeldoornse spits onderuit ging. Maar de scheidsrechter liet ook nu gelukkig doorspelen.

Coach Mark Wijnreder wisselde nog een keer en bracht Max van der Woning voor Melle Zwiep. Kort hierna leek de wedstrijd helemaal gespeeld na opnieuw een rode kaart voor een speler van WSV wegens - netjes gezegd - “ongepast taalgebruik”. 11 tegen 9. De buit was binnen, hoorde je iedereen denken. En inderdaad, SDC’12 ging door. Een prachtige pass van Daan Sanders op de naar de rechterkant uitgeweken Niel Wenneger. Opnieuw een fraaie voorzet van Niel, maar helaas raakte Vincent Bilanovic de bal verkeerd. Geen doelpunt.

WSV gaf zich echter nog niet gewonnen en forceerde een corner. Zeven minuten voor tijd. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde. Met 9 man brachten de gasten met de aansluitingstreffer de spanning terug. De corner werd bij de eerste paal door Kevin Oude Kotte binnen getikt: 3-2. Het zou toch niet...

Nee. Zo ver kwam het niet. Opnieuw herstelde SDC’12 de marge van twee doelpunten. Vier minuten later. Een vloeiende Denekampse aanval over diverse schijven bracht de bal bij Jori Oude Elferink. Hij penetreerde de 16, zette een één-tweetje op met Vincent Bilanovic en liet vervolgens ook de keeper kansloos: 4-2. Kort hierna werd Jori uitgeroepen tot Man of the Match.

Toch moest doelman Bas Engbers in blessuretijd nog knap redding brengen op een goed genomen vrije trap. Hierdoor bleef een nieuwe aansluitingstreffer gelukkig uit. Het enige wat nog restte was het slotakkoord. De kers op de taart. In de 95e minuut. De dying seconds, zoals dat zo mooi heet. Daan Sanders verlegde het spel naar de linkerkant. Niel Wenneger controleerde de bal ter hoogte van de hoek van de 16. Een weergaloze uithaal volgde. Een streep. Een schoonheid van een treffer. Dat vond ook de scheidsrechter. Hij blies onmiddellijk af. Eindstand 5-2.

SDC’12 is op dit moment de koploper van het rechterrijtje. Komend weekend volgt een inhaalprogramma. De inhaalwedstrijd tegen Vogido is echter verplaatst naar januari, omdat de Enschedeërs al eerder een wedstrijd afgelast zagen. Hierdoor komt het vlaggenschip van SDC’12 komend weekend niet in actie. En daarna volgen twee zware uitwedstrijden: tegen nr. 2 Bon Boys en tegen nr. 4 Voorwaarts Twello. Het zal dus lastig worden om deze maand nog het linkerrijtje te bereiken… Maar met een fitte en weer complete selectie is dat zeker niet onmogelijk.