Hoofdsponsors

COMPLETE OFF-DAY SDC ’12 1 IN APELDOORN

Columbia 1 (zon)

5 - 1

SDC '12 1 (zon)

Competitie

2e klasse J

Datum

19 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een collectieve wanprestatie.
Helaas is dit de enige conclusie na het duel van SDC’12 op bezoek bij het Apeldoornse Columbia. Het feit, dat twee sterkhouders vanwege blessures niet inzetbaar waren, mocht geen excuus zijn. Evenmin het gegeven, dat de Denekampers veilig waren, waardoor er eigenlijk niets meer op het spel stond. Zoals afgelopen zondag wil je het seizoen niet afsluiten. Al was het alleen om de fans, die er opnieuw een retourtje Apeldoorn voor over hadden om het team te steunen. Gelukkig was het aangenaam vertoeven in het zonnetje langs de lijn. Dat compenseerde nog enigszins de koude rillingen, die het kijkspel hen bezorgde.

De thuisploeg ging fel van start. Onlangs waren ze nog in diepe droefenis gestort vanwege een dodelijk ongeval waarbij ook spelers van Colombia betrokken waren. Dan is voetbal even totaal onbelangrijk. De draad is echter weer opgepakt en het team strijdt nog voor winst in de derde periode.

De Denekampers kwamen er deze middag niet aan te pas. De gretigheid van Columbia stak schril af tegenover de matheid van SDC’12. Vooral over rechts kwam de gastheer in de beginfase een paar keer gevaarlijk door. Vanaf de achterlijn werd de bal voor het doel gebracht, maar de verdediging stond steeds goed opgesteld.

Maar na een kwartier was het wel raak. Een diepe bal werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar de volgende poging vanaf de linkerkant kwam precies op het hoofd van Dylan de Bruin. En met een fraaie kopbal nam hij de openingstreffer voor zijn rekening. Drie minuten later was dezelfde speler verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. Uit een schitterende dieptepass kwam hij in de 16 vrij voor de Denekampse sluitpost. Met een bekeken schot in de linkerhoek passeerde hij de keeper. En binnen het half uur was de wedstrijd gespeeld. De rechterspits soleerde langs twee verdedigers om vanaf de achterlijn met een strakke bal het hoofd van Jesse Punt te bereiken. Die hoefde alleen maar te knikken: 3-0. En volkomen in overeenstemming met het spelbeeld.

SDC’12 kon hier namelijk niets tegenover stellen. Het grossierde in balverlies door slechte balcontrole en foutieve passes. Twee keer kwamen ze nog wat dreigend in de buurt van het Apeldoornse doel: eerst een buitenspeldoelpunt en even later een solo-actie van Rick Blokhuis, die even vóór de 16 werd geblokt. De vrije trap werd echter een gemakkelijke prooi voor de doelman. Op slag van rust was de thuisploeg nog dicht bij 4-0, maar een prachtige solo-actie strandde op doelman Bram Bonnes.

Met Tim Bels en Dirk van der Woning voor de in de kleedkamer achtergebleven Niel Wenneger en Melle Zwiep begonnen de Denekampers aan de tweede helft. En die werd iets minder slecht dan de eerste. Dat wil zeggen: de spelers van SDC’12 waren iets vaker te vinden op de helft van de tegenstander. Overigens zonder echt iets af te dwingen.

Columbia, dat de overwinning eigenlijk al op zak had, nam wat gas terug, maar was af en toe levensgevaarlijk. Zoals na een uur spelen. Knullig balverlies op het middenveld, gevolgd door een razendsnelle omschakeling van Columbia, waarbij Randall Diks plots vrij opdook voor het Denekampse doel. Beheerst scoorde hij de 4-0. En toen halverwege het tweede bedrijf Leon de Bok met een vlijmscherpe uithaal de 5-0 op het scorebord zette, dreigde even een gigantische afstraffing. Onwillekeurig gingen bij sommigen de gedachten terug naar 2015…

Zover kwam het niet. De eer werd zelfs gered. Tom Blokhuis verzond een diepe bal door het centrum. Bauke Haarhuis tikte de bal door op Jouri Mensink, die - oog in oog met de doelman - koelbloedig afrondde: 5-1. Hij had even later zelfs de 5-2 op zijn schoen na een fraaie dieptepass van Bauke Haarhuis. Jouri deed bijna alles goed, controleerde de bal, kapte de keeper uit, maar schoot de bal helaas naast in plaats van in de goal.

Tussendoor had Columbia overigens eenzelfde kans - vrij voor de keeper - niet weten te verzilveren. De 5-1 winst van de ploeg uit Apeldoorn was dan ook zonder meer verdiend. Niets geflatteerd, maar een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze zondag.

Komende zondag wordt het seizoen op het eigen sportpark “De Molendijk” afgesloten tegen het Hengelose ATC’65. We verwachten een waardig slotduel, waarbij de mannen van trainer Mark Wijnreder en assistent Tom Pikkemaat nog één keer alles uit de kast halen om het thuispubliek een aangename voetbalmiddag te bezorgen.

Wedstrijdstatistiek:

15e min.            :    1-0  Dylan de Bruin
18e min.            :    2-0  Dylan de Bruin
28e min.            :    3-0  Jesse Punt
61e min.            :    4-0  Randall Diks
67e min.            :    5-0  Leon de Bok
72e min.            :    5-1  Jouri Mensink

Topscorers SDC’12:

1.  Jouri Mensink (21)
2.  Melle Zwiep (6)
3.  Vincent Bilanovic (5)
4.  Niels Sijtsma (3)
5.  Jori Oude Elferink, Rick Blokhuis, Daan Sanders en Jorg Schulte (2)
9.  Niel Wenneger, Maickel Bonke en Bauke Haarhuis (1)

Opstelling SDC’12:

Bram Bonnes - Jan ter Steege, Jori Oude Elferink, Rick Blokhuis, Jesper Albers  - Niels Sijtsma, Melle Zwiep (46e min Tim Bels), Tom Blokhuis, Bauke Haarhuis - Jouri Mensink, Niel Wenneger (46e min Dirk van der Woning)

Het rechterrijtje:

08.  ATC’65                         25    11-5-09  38    59-49
09.  SDC’12                         25      8-5-12  29    46-58
10.  WSV                             25      8-3-14  27    42-54
11.  Vogido                         25      7-2-16  23    41-66
12.  MVV’29                        25      5-5-15  20    38-67
13.  Overwetering             25      5-4-16  19    33-66
14.  Luctor et Emergo      25      5-3-17  18    34-89

 

BPH

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!