70'

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

5 december 2015 12:30

Lansink, J.M.

De laatste competitiewedstrijd van dit jaar is gespeeld tegen Sparta Enschede C1. Sparta wat meedoet om het kampioenschap staat op een 2e plaats. De eerste wedstrijd in Denekamp eindigde in een 1-4 overwinning voor Sparta. Voetballend is Sparta één van de beste ploegen van de competitie met creatieve middenvelders, snelle buitenspelers en beschikken achterin ook nog over 2 fysieke centrale verdedigers. We wisten dus dat dit geen makkie zou worden.
Vanaf het fluitsignaal begon SDC '12 goed. Al na 3 minuten werd Kay neergelegd op zo'n 20 meter van de goal en Dirk wist wel raad met deze vrije trap. Hij krulde de bal goed langs de keeper van Sparta. Na deze goal liet Sparta zien dat ze voetballend erg sterk waren. Met goed combinatiespel drukte ze ons achteruit. In de fase was Sparta de betere ploeg. Na een diepte bal kwam de linksbuiten door en deze legde de bal terug op de 16 meter en werd er beheerst binnen geschoten. Er werd nog gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter weigerde hier aan toe te geven. De 2-1 was ook ongelukkig, de bal was meer dan een meter over de achterlijn en Mick Postma speelde de bal al terug richting Bas, zodat wij een uittrap konden nemen. Helaas zag de scheidsrechter niet dat de bal uit was en werd er doorgespeeld. Sparta maakte hier slim gebruik van en zo stond het in de 21e minuut 2-1. Zoals vaker dit seizoen waren wij niet meer zo scherp na een tegengoal en werd 3 minuten later de 3-1 binnen geschoten. Ook SDC '12 had mogelijkheden om te scoren, Derk Kienhuis schoot snoeihard net langs de rechter paal en via een corner kregen wij de bal er net niet in.
In de rust is er aangegeven dat wij meer duels en 2e ballen moeten winnen en snel de aansluitingstreffer moeten maken. Dit pakte de jongens goed op! Iedereen was scherp en de meeste duels en 2e ballen werden dan ook gewonnen. Via een aantal lange ballen van Dirk en door het goed doorschuiven van Mick Postma en diezelfde Dirk werden we steeds gevaarlijker. Hieruit creeerden we ook een aantal kansen. Na een overtreding op het middenveld legde Kay de bal snel neer en stuurde Derk Kienhuis weg in de diepte. Derk die 1 op 1 kwam met de keeper schoot als een echte spits beheerst binnen. Je zag aan alles dat SDC '12 nog een keer zou gaan scoren. Verdedigend werd er niks meer weggegeven en iedereen ging voor elkaar door het vuur. 1 minuut voor het einde speelde de verdediger van Sparta de bal terug op keeper en deze pakte de bal in de handen. Indirect vrije trap in de 16 meter, goed gezien van de scheidsrechter. Kay legde de bal breed en Derk Kienhuis schoot de bal snoeihard tegen het net. 3-3! Alle spelers van SDC '12 C1 inclusief de keeper Bas vierden het doelpunt. Een compliment naar alle spelers van SDC '12 C1 om na een 3-1 achterstand terug te vechten tot 3-3. We pakken dus de laatste competitiewedstrijd verdient een punt bij Sparta Enschede C1.
Na de winterstop spelen wij oefenwedstrijden tegen De Tukkers C1, NEO C1, DOS '37 C1 en De Lutte C1 en hebben wij als activiteit nog een onderling zaaltoernooi, kerstbomen halen en een FIFA-toernooi. Op zaterdag 13 februari wordt de competitie hervat, thuis tegen Wilhelminaschool C1.