55'

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

28 november 2015 13:15

Lubberdink, T.J.

Afgelopen zaterdag is de uitwedstrijd tegen FC Eibergen C1 met 5-2 veloren. In het begin van de wedstrijd deden beide teams weinig van elkaar onder. Eibergen dat veel de lange bal speelde en SDC '12 C1 probeerde op een moelijk te bespelen veld het positiespel te spelen. Na 11 minuten weet Eibergen te scoren wanneer de centrale verdediger inschuift en deze niet werd verdedigd en zo de combinatie aan kon gaan met de goed spelende spits van Eibergen. SDC '12 creeërde hier en daar wat mogelijkheden, met name aan de linkerkant was Teun een aantal keren gevaarlijk maar de eindpass kwam niet aan. Ook Mick Postma schoof een aantal keren goed in en wist met een mooie pass Kay te bereiken, helaas ging zijn schot recht op de doelman af. In de omschakeling scoorde Eibergen de 2-0, de bal kwam voor via de linksbuiten en de spits kon vrij inschieten. Zoals de laatste weken vaker het geval is stond het 10 minuten later al 4-0. Niet omdat Eibergen voetballend beter was dan SDC maar simpelweg dat Eibergen met veel inzet, strijd en passie speelde en dit ontbrak de hele 1e helft bij SDC '12 C1. Net voor rust wordt Mick Postma neergelegd in de 16 meter en krijgen wij een terechte penalty. Derk Kienhuis schiet goed binnen. 4-1.
De 2e helft begint SDC '12 wel goed. De ene na de andere kans wordt gecreeerd en na een goede actie van Jannus in de 44e minuut legt hij de bal klaar voor Rick die de bal tegen de touwen werkt. Ook was Dirk nog gevaarlijk met een aantal afstandschoten, Kay met een vrije trap en Derk Kienhuis wist net niet te scoren en schoot de bal in de handen van de keeper. In de 55e minuut ligt Kay geblesseerd op de grond en wij verwachten dat de bal wordt uitgespeeld door de tegenstander. Helaas voetballen die gewoon verder en wanneer wij de bal veroveren pakt Dirk in alle hectiek de bal in de handen en schiet deze over de zijlijn. De scheidsrechter fluit voor een overtreding, vrije bal Eibergen, en pas daarna krijgt Kay een blessurebehandeling. Deze vrije trap wordt "gewoon" genomen door Eibergen en vliegt onderkant lat wel of niet over de doellijn, doelpunt gaf de scheidsrechter aan. Na dit moment werden er harde duels uitgevochten en besloot de scheidsrechter de wedstrijd 15 minuten te staken. Na de afkoelingsperiode werd er nog 12 minuten gevoetbald. Helaas kon Kay niet meer meespelen en moesten wij verder met 10 man. hier en daar waren er wat mogelijkheden voor beide teams maar het bleef 5-2 voor de gastheren.
Zoals vaker dit seizoen ligt het niet aan de voetballende kwaliteiten van de tegenstander maar puur een gebrek aan inzet, passie en strijd bij SDC '12 C1 om kost wat het kost een wedstrijd te winnen. Wanneer je 1 helft niet scherp speelt dan wordt dit direct afgestraft in de hoofdklasse. Hier zijn wij al een aantal keren tegen aan gelopen. Het belangrijkste is dat wij hier van leren en volgende week kunnen wij dit laten zien in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen Sparta Enschede C1. Aftrap in Enschede is om 12:30 uur.
Na 11 wedstrijden zit de 1e helft van de competitie er op. We staan op dit moment op de 8e plaats met 14 punten. Er is al 31 keer gescoord, de grootste overwinningen zijn behaald tegen Sp Lochem 5-1 en Juventa met 6-2.