C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

14 november 2015 12:30

Tabak, J.A.

FC Winterswijk C1 te sterk voor SDC ’12 C1.

De 10e competitiewedstrijd is alweer gespeeld, tegenstander op zaterdag 14 november was FC Winterswijk C1. Voor aanvang van de wedstrijd staat Winterswijk op de 4e plaats en SDC ’12 C1 staat met 3 punten achterstand één plek lager.

De eerste helft doen beide teams weinig van elkaar onder. Winterswijk zoekt veel de lange bal op de snelle rechtsbuiten maar Pim wist hier goed mee om te gaan en stond goed opgesteld en won veel duels. De meeste duels werden uitgevochten op het middenveld. Winterswijk werd een aantal keren gevaarlijk voor de goal van SDC. Hierin maakte ze de verkeerde keuze en kwamen ze niet tot afwerken. Een vrije trap van Winterswijk werd goed voorgezet maar de speler wist de bal over te koppen.  Zoals gezegd deden beide teams weinig van elkaar onder. Onze C1 creëerde een aantal goede kansen. Teun was gevaarlijk aan de linkerkant met zijn acties en Kay werd ook een aantal keren de diepte ingestuurd.  Na een geweldige steekpass van Derk Kienhuis op Rick wist deze de lat te raken en Teun stuurde Derk Kienhuis weg richting het vijandelijke doel, helaas werd zijn inzet geblokt door de keeper. Ondanks deze kans gingen wij de kleedkamer in met een 0-0 ruststand.

De 2e helft begon SDC ’12 C1 goed en creëerde direct een kans maar helaas bleef het 0-0. Op het middenveld werden de meeste duels uitgevochten en moesten de 2e ballen gewonnen worden. FC Winterswijk was hierin scherper. De goed spelende nummer 6 kon na een mooie actie de bal in de kruising schieten. Na deze goal groeide het vertrouwen bij Winterswijk en SDC ging achteruit lopen. Binnen 8 minuten! stond de 0-3 op het scorerbord na twee keer knullig uitverdedigen. Uiteindelijk werd het 0-4 voor Winterswijk. Gezien de wedstrijd had SDC ’12 zichzelf de 1e helft moeten belonen helaas gebeurde dit niet en was Winterswijk de 2e helft de betere partij door “simpelweg” de duels te winnen, de 2e ballen te winnen en door zichzelf wel te belonen door goals te maken.

A.s. zaterdag is het een beker-/inhaalweekend en de week erop gaan wij op bezoek bij FC Eibergen C1. Aftrap in Eibergen is om 13:15 uur.