Gelijkspel uit bij Avanti Wilskracht C1.

Derk Kienhuis (kopbal)

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

10 oktober 2015 13:00

Lansink, J.M.

Zaterdag 10 oktober stond alweer de 6e competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Avanti Wilskracht C1. Om 13:00 uur floot de goed fluitende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten was het een open wedstrijd met hier en daar wat mogelijkheden. Na 10 minuten was het wedstrijdbeeld duidelijk. Avanti zakte met 11 spelers volledig in en SDC ’12 C1 bepaalde het spelbeeld. SDC ’12 had moeite om in de drukte de juiste keuzes te maken betreft de eindpass. Er werden meerdere kansen gecreëerd via afstandschoten, vrije ballen en corners. In de omschakeling speelde Avanti een razendsnelle counter uitstekend uit en kwam op een 1-0 voorsprong. Helaas maakte SDC geen gebruik van de mogelijkheden in de 1e helft en gingen wij de rust in met een achterstand.

In de 2e helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde, 90% balbezit voor SDC ’12 C1 en onze keeper Bas heeft in de 2e helft 2 keer een bal in de buurt van zijn goal gehad. Derk Kienhuis raakte de lat, Jannus schoot nipt voorlangs en zo waren er nog mogelijkheden voor Mick Postma, Dirk en Kay. De bal wou er maar niet in en het was een wonder dat het nog steeds 1-0 voor de gastheren was. Na de zoveelste solo van Mick Postma werd hij neergelegd in de 16 meter en verdienden wij een penalty. Deze penalty werd 2 minuten voor het einde van de wedstrijd helaas gemist. Toch scoorde SDC ’12 in de allerlaatste minuut door een kopbal van Derk Kienhuis en hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 eindstand. Gelukkig nog een punt gepakt maar gezien het wedstrijdbeeld hebben wij “vergeten” om onze kansen af te maken.

Volgende week spelen wij weer een uitwedstrijd. Tegenstander in Winterswijk is dan TRIAS C1.