... (schot)

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

3 oktober 2015 12:30

Iepma, L.

De tegenstander van vandaag was SV Colmschate '33 C1 uit Deventer. Vorige week wonnen ze overtuigend met 4-0 van Juventa '12 C1. Bij winst zou onze C1 bovenin blijven meedraaien.
Vanaf de aftrap waren de bezoekers scherper in de duels en werden we terug gedrongen op eigen helft. Af en toe wat mogelijkheden voor Colmschate. In de counter werden ze gevaarlijk en raakte ze de buitenkant van de paal, na 6 minuten spelen wist Colmschate op een 0-1 voorsprong te komen. SDC '12 C1 nam heel langzaam het initiatief over, Derk Kienhuis draaide weg bij zijn directe tegenstander en kon 1 op 1 doorlopen op de keeper. De verdediger van Colmschate pakte Derk vast en de scheidsrechter floot voor een overtreding. Tot ieders verbazing toonde hij de gele kaart. Vanaf dat moment pakte SDC '12 het goed op en kwam erachter voetballend beter te zijn dan de tegenstander. In de 20e minuut draaide Kay de corner perfect voor en schoot Jannus met een halve omhaal de bal tegen de touwen 1-1. SDC '12 C1 had meer balbezit en dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, de tegenstander was met name gevaarlijk in de omschakeling.
De 2e helft begon SDC '12 C1 vol overtuiging en voetbalde veel op de helft van de tegenstander. na 5 minuten spelen schoot Derk K. snoeihard de bal op de onderkant van de lat en deze stuiterde achter de lijn, 2-1. In de 55e minuut kreeg Mick Poelman de bal in de voeten gespeeld en deze wist de vrijstaande Mick Postma te bereiken, Teun Smellink werd aan de rechterkant ingespeeld en deze zette Kay 1 op 1 voor de keeper. Kay scoorde beheerst en onze C1 kwam op een verdiende 3-1 voorsprong. in de 65e minuut werd Derk Morsink diep gestuurd en hij ronde "geweldig" af. 4-1. Nog geen minuut later deed Colmschate wat terug en zetten de eindstand op het scorebord 4-2. In de laatste fase creëerde Colmschate nog wat kansen maar de 3 punten blijven in Denekamp.
Door deze overwinning stijgen wij in de hoofdklasse naar de 2e plaats!
Volgende week gaan wij op bezoek bij Avanti Wilskracht C1, aftrap is om 13:00 uur.