SDC '12 C1 speelt gelijk in een knotsgekke wedstrijd

SDC '12 JO15-1JM

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

26 september 2015 12:30

Malki, G.

Afgelopen zaterdag stond alweer de 4e wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 12:30 uur werd er afgetrapt in Hengelo tegen Wilhelminaschool C1. Beide teams hadden 6 punten.
Tijdens de warming-up gaf onze keeper Bas aan niet fit genoeg te zijn om te starten en dus begon Ruben Baalhuis in de goal. Ook Jilmar bleef aan de kant i.v.m. een blessure aan zijn enkel.
Vanaf het fluitsignaal zat Wilhelminaschool er kort op en won meer duels. De gasten kwamen dan ook na 12 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong, nog geen minuut later werd het 2-0 na een steekpass en de aanvaller van Wilhelminaschool schoot beheerst binnen. Vanaf dat moment werd onze C1 wakker en nam het initiatief. Met goed voetbal en inzet werd Wilhelminaschool terug gedrongen op eigen helft. Een uitstekend spelende Mick Postma werd aangespeeld door door Jannus en schoot de bal over de keeper in de goal. 5 minuten later kwam de bal in de kluts via Dirk voor de voeten van Mick Postma en schoot de bal met links in de kruising, 2-2. Over en weer werden er kansjes gecreëerd door beide teams. In de 24e minuut kreeg SDC '12 een vrije bal net voor de 16 meter. Dirk van de Woning schoot de bal geweldig binnen, 2-3.
Na de rust had SDC '12 nog steeds het betere van het spel en kon Mick Postma na een geweldige aanval op aangeven van Rick de 2-4 binnen schieten. Alles leek onder controle maar vanaf dat moment begon Wilhelminaschool meer risico te nemen en speelde veel de lange bal. Deze duels werden gewonnen door de tegenstander en wanneer SDC '12 wel in balbezit kwam verloren ze de bal te snel. Via de rechterkant werd Wilhelminaschool vaak gevaarlijk en na 10 minuten in de 2e helft scoren ze de 3-4. Van voetbal was op dat moment geen sprake meer en om de haverklap floot de scheidsrechter voor een overtreding. De bal werd via een speler van Wilhelminaschool over de achterlijn getikt en wij dachten aan een uittrap van onze keeper. De scheidsrechter bepaalde dat het een corner werd en deze corner werd tegen de touwen gewerkt, 4-4. Iets later kreeg Mick Postma zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Ook Dirk werd er met 2 keer geel vanaf gestuurd en konden we verder met 9 man. Tijdens deze knotsgekke beslissingen werd het voetballen onmogelijk gemaakt en Wilhelminaschool werd af en toe gevaarlijk met voorzetten en afstandschoten. Ook SDC '12 had mogelijkheden om te scoren, een bal op de lat, een afstandschot van Derk K die net naast de goal vloog. Met 9 spelers hebben wij er alles aan gedaan om nog een punt mee te nemen naar Denekamp. Gelukkig hielden wij stand en eindigde de wedstrijd in 4-4.
Een leermoment voor onze C1, altijd scherper beginnen dan de tegenstander en nooit mee gaan in het spel van de tegenstander.
Volgende week spelen wij de thuiswedstrijd tegen Colmschate C1. De aftrap in Denekamp is om 12:30 uur.