C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

19 september 2015 12:30

Pastink, J.

Koploper Sparta Enschede C1 wint van SDC '12 C1.

Vandaag kwam Sparta Enschede C1 op bezoek in Denekamp. Beide teams hadden de vorige twee wedstrijden gewonnen en staan beide op 6 punten. Alleen Sparta had een beter doelsaldo, 12 voor en 0 tegen.
SDC '12 C1 begon goed aan de wedstrijd, ze hadden meer balbezit en dwongen de bezoekers terug op eigen helft. Na een geweldige steekpass van Dirk in de 7e minuut van de wedstrijd kon Derk M. doorlopen op de keeper, de keeper redde knap maar in de rebound schoot Dirk de bal onhoudbaar in, 1-0. SDC 'C1 had het betere van het spel en had ook kans om de 2-0 te scoren, helaas blokte de keeper het schot van Derk K. Sparta werd feller in de duels en drukte SDC '12 terug op eigen helft, hierdoor creëerden ze een aantal kansjes. In de 27e minuut komt Sparta na een klutsbal dan ook op 1-1. De bezoekers krijgen vertrouwen en SDC '12 C1 weet niet goed om te gaan met deze druk en verliest bij balbezit te snel de bal. In de blessuretijd van de 1e helft scoort Sparta dan ook de 1-2.
In de tweede helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd. De eerste tien minuten heeft Sparta meer balbezit en creëert een paar mogelijkheden maar SDC '12 C1 neemt het initiatief en begint meer duels te winnen en komt beter in de wedstrijd. Hierdoor creëren ze een aantal mogelijkheden. Via vrijetrappen, corners en wat afstandschoten is SDC '12 gevaarlijk. Op het moment dat je denkt de 2-2 te gaan maken komt Sparta er via de counter goed uit en schiet de 1-3 binnen, ongeveer 5 minuten later krijgt SDC'12 een penalty tegen en de speler van Sparta schiet deze hard binnen. SDC '12 krijgt nog wel wat mogelijkheden, onder andere na een goede actie van Teun maar deze  bal gaat er net niet in.
Helaas het eerste puntverlies tegen een kampioenskandidaat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool C1 op het programma, de aftrap in Hengelo is om 12:30 uur.