65'

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse M

12 september 2015 11:00

Kano-Tarah, F.

SDC'12 C1 heeft zijn 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen met maar liefst 0-3 gewonnen bij de C1 van Victoria'28

Op een vroege zaterdagmorgen moest SDC'12 C1 weer aan de bak voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Er werd gevoetbald op het sportpark van Victoria'28 C1. Victoria'28 C1 heeft zijn 1e wedstrijd gewonnen met 0-2 van Juventa'12 C1. Er word volop gestreden voor de driepunter.

Dankzij de vroege zaterdagmorgen begon SDC'12 C1 scherp en geconcentreerd aan het duel. Na een paar kansjes kwam er leven in de brouwerij, door een prachtige solo van Mick Postma kwam de bal uit bij Derk Kienhuis maar helaas ging het schot net over de lat. SDC'12 C1 ging goed door en er kwam een hele grote kans voor Dirk van der Woning, Jannus van Ommen werd ingespeeld maar hij bleek buitenspel te staan. Dirk daar in tegen niet en hij kon doorlopen om de keeper te passeren, Dirk was te gehaast en schoot direct en schoot op de keeper, Grote kans dus gemist. Victoria'28 C1 speelde vaak de lange bal, logisch als je zo'n lange spits hebt die duellen kan winnen. hierbij is SDC'12 C1 goed omgegaan en zo hielden we het doel schoon. Toch viel er een goal in de 1e helft aan de zijde van SDC'12 C1, en dat doelpunt mocht er wezen. een mooi afstandsschot in de 21e minuut van Dirk werd beloond met de 0-1 van SDC'12 C1. Tevens was 0-1 ook de ruststand en SDC'12 C1 ging met een goed gevoel de rust in.

2e helft Victoria'28 C1 - SDC'12 C1 (0-1)

SDC'12 C1 kon verwachten dat Victoria anders uit de kleedkamer zou komen dan de 1e helft. Beide teams begonnen scherp. Victoria werd af en toe gevaarlijk met de lange bal, corners maar SDC'12 had dat goed onder controle. Tijdens de wedstrijd vorderde kreeg SDC'12 de controle weer in eigen handen, als je zeker wilde zijn dat je hier de drie punten pakt moesten er sowieso 1 of 2 goals vallen. en dat deden ze ook, Dirk had veel ruimte en zag Derk kienhuis vrij staan. als die bal aankwam stond Derk kienhuis 1 op 1 met de keeper, die bal kwam aan. Je weet wie Derk Kienhuis is en die mist zulke kansen niet. de 0-2 kwam er dan dus ook in de 40e minuut door een goal van Derk Kienhuis. Victoria'28 C1 ging anders voetballen, hun captain was doorgeschoven naar de spits en er kwam een nieuwe middenvelder bij. Zo kreeg Victoria'28 C1 meer kansen en werden ze weer gevaarlijk met de lengte die ze voorin hadden. Onze keeper zat een beetje te treuzelen en kreeg de straf van 6 seconden regel, een indirecte vrije trap voor Victoria'28 C1 dus. Die vrije trap werd geblokt door Mick Poelman en zo bleef het 0-2. Na een paar grote kansen door de invaller Derk Morsink kwam toch de 0-3 op het scorebord te staan. Jannus komt vrij en geeft de bal met een mooie pass op Derk Kienhuis en hij maakt de 0-3. Dit is ook de eindstand, SDC'12 C1 maag tevreden zijn met het resultaat want 6 punten uit 2 wedstrijden is mooi om naar te kijken.

Volgende week komen de Spartanen van Enschede op bezoek bij SDC'12 C1. een mooie krachtmeting voor SDC'12 ontvangt de ongeslagen nummer 1 van de competitie.