2 - 2

SVBO 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 L103

10 september 2017 14:00

In de tweede poule-wedstrijd van het bekertoernooi wist SDC ’12 wederom niet te winnen. Tegen de noordelijke zondag eerste-klasser SVBO uit Barger Oosterveld wisten de Denekampers een 0-2 achterstand in de tweede helft ongedaan te maken (2-2).

De technische staf van SDC kon als gevolg van (lichte) blessures nog niet over de volledige selectie beschikken. Behalve de langdurig afwezige Niels Sijtsma (einde seizoen) en Maickel Boncke (winterstop), waren Daan Sanders, Jamal Said en Bjarn Thijert als gevolg van lichtere blessures niet inzetbaar.

Op sportpark De Molendijk startte de thuisploeg voortvarend. Via Niel Wenneger en Jouri Mensink waren er kansen om op voorsprong te komen maar iets te lang aarzelen en goed keeperswerk voorkwamen een voorsprong. Hoe anders gingen de gasten met de mogelijkheden om. Twee spelhervattingen binnen 5 minuten waren voldoende om doelman Bram Bonnes te kloppen. Met name de aanleiding voor de vrije trappen tegen is een aandachtspunt. De ervaren en fysiek sterke Drentse ploeg, met een prachtige historie in het noordelijk amateurvoetbal, waren slimmer in de een tegen een duels. De scherp ingesneden vrije trappen werden op dito slimme wijze afgewerkt waarbij de verdediging van SDC er beide keren niet goed uitzag.

Ondanks deze tegenslag bleef SDC de aanval zoeken en de bezoekers moesten gedwongen steeds verder terug op eigen helft. Een spelletje dat de ploeg van voormalig profvoetballer Rolf Veneboer echter wel ligt. Balverlies van de thuisploeg leidde onmiddellijk tot een snelle tegenstoot. In tegenstelling tot de oefenwedstrijd van afgelopen week tegen Saasveldia “stond” het bij de Denekampers echter beter en leidden de gevaarlijke uitvallen niet tot grote kansen.

Kansen ontstonden er wel voor de gastheren. Bij vlagen prima veldspel resulteerde in doelrijpe kansen. Vooralsnog ontbrak het behalve aan slagvaardigheid ook aan het beetje geluk (kopbal binnenkant paal van Jori Oude Elferink en een teenlengte tekort bij Jouri Mensink).

Na rust hetzelfde spelbeeld. Niels Kokkeler bleef achter in de kleedkamer en Jan ter Steege was diens vervanger. De thuisploeg zette nog een tandje bij en de SVBO begon steeds meer naar adem te happen. De druk op het doel van de gasten nam steeds meer toe. Nadat de mooiste kansen niet werden benut, leek een strafschop tot de aansluitingstreffer te leiden. Nadat eerder deze week Niel Wenneger het net vanaf de stip niet wist te vinden, was het nu Bauke Haarhuis die zijn inzet gestopt zag door de doelman. De dubbele rebound (Niel Wenneger en Ivo Grashof) was eveneens niet aan SDC besteed.

Met Max van der Woning en Tim Bels in de ploeg voor respectievelijk Mirko van der Zande en Rick Blokhuis, zette SDC zich ook over deze tegenslag heen. Het was Jouri Mensink die zijn ploeg verloste van de hatelijke nul op het scorebord. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker die er uiteindelijk ook kwam. Niel Wenneger ging alleen op de doelman af en bracht na een mooie passeeractie zijn ploeg volkomen terecht naast SVBO.

De nog resterende tijd en de ook bij de thuisploeg zichtbaar worden vermoeidheid waren er de oorzaken van dat de thuisploeg de (verdiende) winnende treffer niet kon laten aantekenen.

Al met al een prima teamprestatie in een wedstrijd die aantoonde dat SDC na een tegenslag de rug kan rechten. De komende twee weken tot aan de start van de competitie wacht de eerste selectie van SDC nog zes trainingen en één bekerwedstrijd (de voor dinsdag geplande oefenwedstrijd tegen RSC gaat niet door).

Tegenstander in de laatste poulewedstrijd van de beker is DZOH, een ambitieuze zaterdag tweede-klasser uit Emmen. Bij winst plaatsen de Denekampers zich voor de volgende ronde.

Het betreft wederom een thuiswedstrijd voor SDC ’12. Aanvang 17.00 uur.