Hoofdsponsors

SDC ’12 1 speelt gelijk in eerste bekerwedstrijd

Raptim 1 (zon)

1 - 1

SDC '12 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 L103

Datum

3 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

In de aanloop naar de competitiestart speelt de hoofdmacht van SDC ’12 de komende weken drie wedstrijden in het kader van de bekercompetitie. De Denekampers zijn ingedeeld bij drie Noordelijke ploegen, uitkomend in de tweede en eerste klas.

De openingswedstrijd vond plaats in het Drentse Coevorden waar zondag tweede-klasser Raptim de tegenstander was. De Coevordenaren, die beschikken over een prachtige accommodatie, zijn voor wat betreft de laatste twee seizoenen in sportief opzicht vergelijkbaar met SDC. Ook zij behaalden twee jaar geleden met overmacht het kampioenschap in hun derde klasse en bereikten afgelopen seizoen een mooie vijfde plek in de tweede klas.

Alle ingrediënten dus aanwezig voor een mooie krachtmeting.

Het begin was duidelijk voor SDC. De Denekampers, die om uiteenlopende redenen nog een aantal spelers misten, speelden met veel druk naar voren en de linies kort gesloten waardoor de thuisploeg gelijk onder druk gezet werd gezet. Dat leverde twee doelrijpe kansen op voor de van Sparta Enschede op het oude nest terug gekeerde Jouri Mensink. Iets te lang wachten en een redding van de doelman voorkwamen succes. SDC bleef dreigend en het wachten was op de openingstreffer van de Denekampers.

Het prima combinatievoetbal dat SDC in de beginfase op het mooie natuurgras liet zien, verdween echter zienderogen en daarmee ook  het overwicht. De opbouw verliep plots te stroperig en van bewegende, zich aanbiedende spelers was totaal geen sprake meer. Gevolg hiervan was dat er veel balverlies werd geleden en dat er duels moesten worden uitgevochten. In dat laatste onderdeel bleek Raptim simpelweg beter. Sterker nog, de thuisploeg kwam uit de eerste de beste aanval op voorsprong. Een scherp ingesneden voorzet kon door doelman Bram Bonnes, net terug van een bezoek aan de US-open, niet worden tegen gehouden.

Ook na de tegentreffer wist SDC het spel niet weer naar zich toe te trekken en moesten de meegereisde supporters uit Denekamp naar het Drentse land zich “tevreden” stellen met een tam en inspiratieloos opererend SDC. Met een 1-0 achterstand zocht SDC de kleedkamer op.

Mirko van der Zande en Bauke Haarhuis bleven achter in de kleedkamer. Hun plaatsen werden overgenomen door Max van der Woning (overgekomen uit de A-jeugd) en Tim Bels (2e jaars A). Vanaf de herstart was het SDC dat de lakens uitdeelde. Raptim moest zich gedurende de gehele tweede helft beperken tot tegenhouden. Het was de onvermoeibare Daan Sanders die zijn ploeg direct na de hervatting op gelijke hoogte bracht met de Drenten. Het bij vlagen prima veldspel van de ploeg van trainer Gerard Bos leverde legio kansen maar helaas geen doelpunten op. De zorgelijke fase van het laatste half uur uit de eerste helft maakte echter plaats voor een in alle opzichten veel betere tweede helft. Dat maakte vooral dat het uiteindelijk tegenvallend resultaat daaraan ondergeschikt was en vooral dat maar weer eens duidelijk werd dat deze groep tot het nodige in staat is maar ook diep kan zakken.

SDC vervolgt de voorbereiding komende dinsdag (5 september) met een oefenwedstrijd tegen Saasveldia. De ploeg van trainer Herman Hegeman werd afgelopen seizoen kampioen en speelt komend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de derde klas. Met spelers als Stijn Pol (voorheen HHC Hardenberg) en een aantal behendige spelers in de voorhoede, een mooie en zeker niet te onderschatten tegenstander.

De wedstrijd wordt in Denekamp gespeeld en begint om 20.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!